OAHSPE: Η Παράξενη,Άγνωστη βίβλος της νέας εποχής... Γραμμένη το 1881 !!!

Το OAHSPE (προφέρεται ο-ασ-φη) έγραψε ένας οδοντίατρος από τη Νέα Υόρκη το 1881 , ονόματι Τζον Μπαλού Νιούμπροτ (Dr. John Ballou Newbrough).

Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε είναι γνωστή ως "αυτόματη γραφή" μια πνευματική μέθοδος λήψης μηνυμάτων από το υπερπέραν, όπου το χέρι του διάμεσου (medium) γράφει αυτόματα, χωρίς συνειδητή σκέψη και χωρίς πολλές φορές να ξέρει τι γράφει.Ο Νιούμπροτ χρειάστηκε 10 χρόνια "εξάσκησης" στην αυτόματη γραφή με εξαγνισμό πνευματικό και σωματικό.Χρειάστηκαν 15 εβδομάδες για να γραφτεί με συνολικά 960 σελίδες και 36 ενότητες που ονομάζονται "βιβλία" όπως και στη Βίβλο. Το OAHSPE όταν κυκλοφόρησε επιχείρησε
όχι να συμπληρώσει , αλλά να αντικαταστήσει τη Βίβλο! Αυτό όπως καταλαβαίνετε προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων...

Το περιεχόμενο του

Το OAHPSE κυκλοφόρησε το 1882 και περιέχει ολόκληρη την ιστορία του σύμπαντος τα τελευταία 24.000 χρόνια! Διακηρύσσει την ανατολή μιας καινούργιας εποχής για την ανθρωπότητα την οποία αποκαλεί "Κοσμον". Αυτή είναι η 7η εποχή που χαρακτηρίζεται από τη μη βία και συνηδειτή απόρριψη των πολέμων.Κεντρικό πρόσωπο είναι η θεία οντότητα Jehovih, ένα είδος Κοσμικού Συλλογικού Νου. Αναφορικά το OAHSPE περιέχει: την Κοσμογονία, τη Δημιουργία των Πλανητών,την Ιστορία της Γης και του Ανθρώπου, του Αόρατου Κόσμου και περιγραφή των θεών του ουράνιου Αιθέρα.Την ιεραρχία και τη θέση κάθε θεού και θεάς. Επίσης περιέχει νέες εντολές του Jehovih προς τους ανθρώπους και αποκαλύψεις για τη "δεύτερη" ανάσταση.

Μιας και είπαμε ότι το OAHSPE είναι μια Βίβλος της νέας εποχής, υπάρχει κάτι πολύ ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση: Είναι(αν όχι το πρώτο) ένα από τα πρώτα βιβλία που γράφτηκαν με γραφομηχανή!

Παράδοξα και ανεξήγητα σχετικά με το περιεχόμενο του βιβλίου

Το βιβλίο παρουσιάζει με λεπτομέρειες μια άγνωστη γλώσσα, την οποία ονομάζει "Πανικό" -Panic- και θεωρεί ότι προέρχεται από μία,υποθετική χαμένη ήπειρο που ονομαζόταν ΠΑΝ. Φαίνεται πως είναι ένα μίγμα Ελληνικών.Λατινικών,Εβραϊκών,Ινδιάνικων και Κινέζικων. Ειδικοί που έχουν μελετήσει τη γλώσσα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όποιος την εφηύρε θα πρέπει να ξόδεψε πάρα πολύ κόπο και χρόνο και να ήταν έμπειρος γλωσσολόγος! Και όμως περιγράφεται με άριστο τρόπο! Να σημειώσουμε ότι μοιάζει με κάποια γλώσσα που λένε ότι ακούνε όσοι πέφτουν θύματα απαγωγής εξωγήινων. Υπάρχει επίσης ένα τουλάχιστον συγκρότημα με το όνομα Hanzel und Gretyl, οι οποίοι τραγουδούν σε μια πιο μοντέρνα , ας πούμε, εκδοχή της "Παν".Στο βιβλίο περιέχονται κάποιες επιστημονικές αλήθειες οι οποίες ήταν άγνωστες την εποχή που γράφτηκε αλλά αποδείχτηκαν στις μέρες μας.Για παράδειγμα κάνει λόγο το βιβλίο για ένα πεδίο γύρω από τη Γη. Ένα τέτοιο πεδίο είναι το μαγνητικό που ανακαλύφθηκε το 1958 και είναι γνωστό ως μαγνητόσφαιρα! Το OAHSPE το αναφέρει το 1881!

Όπως λέει το βιβλίο, δεν ήρθε να συμπληρώσει τη Βίβλο αλλά να την αντικαταστήσει!Το βασικό μήνυμα:

"Εκείνοι που συντάσσονται με τις προτάσεις του Δημιουργού, το θέλημά του και την πανταχού παρουσία του και εξαγνίζονται στο σώμα και στο πνεύμα θα συνεχίσουν να ανέρχονται πνευματικά, να ευημερούν και να προοδεύουν στο μέλλον.Ενώ εκείνοι που αρνούνται να βγουν από το σκοτάδι τους δε θα επιβιώσουν και θα χαθούν για πάντα"
ΠΗΓΗ
Από το ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Ετικέτες: ΑΠΟΨΕΙΣ, ΒΙΒΛΙΑ, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΑΡΑΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Προβολές: 190

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

Malleus Maleficarum: Το κυνήγι των μαγισσών

Το κυνήγι των μαγισσών έκανε την εμφάνισή του στην Ευρώπη τον 13ο αιώνα, όταν η Καθολική (Παπική – Δυτική) Εκκλησία και η Ιερά Εξέταση προσπαθούσαν να πατάξουν κάθε είδος “αιρετικής δραστηριότητας” , στο πλαίσιο της “θρησκευτικής δικαιοσύνης”.   Όμως το φαινόμενο άρχισε να ακμάζει τον 15ο αιώνα, όταν επικράτησε η παράνοια για τις επιπτώσεις της “κρυφής τέχνης” της μαγείας.

 

Το 1486, εκδόθηκε στη Γερμανία το πιο περιεκτικό εγχειρίδιο κυνηγιού μαγισσών , το “Malleus Maleficarum”. Η πλήρης μετάφραση του τίτλου είναι … “Η σφύρα των μαγισσών” (“DerHexenhammer”). Προέρχεται από τις λατινικές λέξεις malleus = σφύρα και Maleficio που σημαίνει “κακοβουλία”,  “κακεντρέχεια”, “μοχθηρία”, “έγκλημα”. Είναι αναμφίβολα η πιο σημαντική πραγματεία σχετικά με τον διωγμό των μαγισσών, που προήλθε από την υστερία κατά των μαγισσών στη διάρκεια της Αναγέννησης.
 
Το συνέταξαν ο δομινικανός μοναχός HeinrichKramer/Institoris (η λέξη “Institoris” αποτελεί μετάφραση στη λατινική γλώσσα της λέξης Krämer = έμπορος: institor) ή Frater Henricus, δηλαδή ο αδελφός Ερίκος, και ο προϊστάμενος της Μονής των Δομινικανών  JakobSprenger (1437-1495), οι οποίοι ισχυρίζονταν μέσα στο βιβλίο, ότι είχαν εξουσιοδοτηθεί από τον Πάπα Ιννοκέντιο Η' (InnocentiusVIII)  να ασκήσουν διώξεις κατά των μαγισσών σε όλη τη Γερμανία, μέσω ενός παπικού διατάγματος της 5ης Δεκεμβρίου 1484 (“Summisdesiderantesaffectibus”), κάτι που δεν ίσχυε καθώς το διάταγμα εκδόθηκε πριν τη συγγραφή του βιβλίου.
 
Το βιβλίο χωρίζεται σε τρεις ενότητες, καθεμιά από τις οποίες θέτει ερωτήματα και φέρεται να τα απαντάει μέσω αντεπιχειρημάτων. Το πρώτο μέρος αποσκοπεί στο να αποδείξει, ότι υφίσταται η μαγική τέχνη ή η μαγγανεία. Ένα μέρος αυτής της ενότητας εξηγεί γιατί οι γυναίκες, λόγω της πιο αδύναμης φύσης και της κατώτερης νοημοσύνης τους, υποτίθεται ότι είναι από τη φύση τους πιο επιρρεπείς στις παγίδες του Σατανά απ' ότι οι άνδρες. Το δεύτερο μέρος του Malleus Maleficarum περιγράφει τις μορφές της μαγικής τέχνης καθαυτές. Πολλές από τις αναφορές του βιβλίου σε ξόρκια, συμφωνίες, θυσίες και συνουσία με τον Διάβολο αποκτήθηκαν από ιεροεξεταστικές ανακρίσεις εκτελεσμένες από τους Σπρένγκερ και Κράμερ. Το τρίτο μέρος περιγράφει με λεπτομέρεια τις μεθόδους για τον εντοπισμό, τις δοκιμασίες και την καταδίκη ή την εξόντωση μαγισσών ενώ τα βασανιστήρια για τον εντοπισμό των μαγισσών θεωρούνται αυτονόητα!
 
Το Malleus Maleficarum είναι βασισμένο γενικά στη βιβλική δήλωση ότι «Καμία μάγισσα (γυναίκα που κάνει μαγγανείες) δεν πρέπει να αφήνεις να ζει» (Έξοδος 22:17 [18], ΝΜΒ).
Tο βιβλίο αντλεί κάποια στοιχεία από τις Γραφές, από έργα του Αριστοτέλη, του Αυγουστίνου και του Θωμά Ακινάτη για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του.
Οι επιδράσεις του Malleus Maleficarum εξαπλώθηκαν πολύ πέρα από τη Γερμανία, επηρεάζοντας πολύ τη Γαλλία και την Ιταλία και, σε μικρότερο βαθμό, την Αγγλία.
 
Παρ' όλη την δημοφιλή αντίληψη ότι το Malleus Maleficarum ήταν το κλασσικό ρωμαιοκαθολικό κείμενο για τη μαγεία, δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ επίσημα από την Δυτική (Καθολική) Εκκλησία και μάλιστα καταδικάστηκε από την Ιερά Εξέταση το 1490.
Παρ’ όλα αυτά, μεταξύ των ετών 1487 και 1520, το έργο δημοσιεύθηκε δεκατρείς φορές, ενώ μετά από πενήντα χρόνια, αναδημοσιεύτηκε δεκαέξι φορές κατά τη δεκαετία του 1570.
 
Βαθειά επηρεασμένες από το Malleus Maleficarum, μόνο στη Νοτιοδυτική Γερμανία διεξήχθησαν 480 δίκες, από αυτές 317 έλαβαν χώρα σε καθολικές περιοχές και 163 σε προτεσταντικές. Ενώ από το 1561 έως το 1670, στην ίδια περιοχή,  τουλάχιστον 3.229 άτομα εκτελέστηκαν για διενέργεια μαγείας (2.527 στις καθολικές και 702 στις προτεσταντικές περιοχές). Παρόμοιες δίκες διεξήχθησαν και στη Γαλλία.
Το βιβλίο απέκτησε φανατικούς οπαδούς αλλά και φανατικούς εχθρούς. Μέχρι πριν από μερικές δεκαετίες ο άγγλος εκδότης του MontagueSummer το επαινούσε σαν τον σημαντικότερο, σοφότερο και σπουδαιότερο βιβλίο του κόσμου! Από την άλλη μεριά, αντιμετωπίστηκε από πολλούς, και από τότε που εκδόθηκε, με απέχθεια. Ήδη από τον 16 αιώνα κατακρίθηκε σαν αιμοδιψές, απάνθρωπο, συγκεχυμένο και ανέντιμο. Ο ChristianThomasius (1655 – 1728), οπαδός του Διαφωτισμού και μεγάλος αντίπαλος της παράνοιας του κυνηγιού των μαγισσών, το χαρακτήρισε σαν προϊόν σύγχυσης και διαταραγμένου νοός (confusissima disputatio), ενώ ο ιστορικός SigmundRiezler (1843-1927), συγγραφέας μιας σημαντικής ιστορικής πραγματείας σχετικά με την καταδίωξη των μαγισσών, θεωρεί το βιβλίο αυτό σαν το πιο τρελό και δυσοίωνο βιβλίο της παγκόσμιας βιβλιογραφίας. Άλλος ιστορικός, ο JosephHansen (1862-1943), ο σπουδαιότερος ερευνητής σχετικά με την παλαιότερη μαγεία, κρίνει το βιβλίο σαν απίστευτο τέρας πλήρες πνευματικής ανοησίας, που σκόπευε τον απάνθρωπο βασανισμό των διωκόμενων, χωρίς οίκτο, με κίνητρο τη θρησκευτική παράνοια.
 
Ανάλογοι αρνητικοί χαρακτηρισμοί διατυπώθηκαν σε βάρος του βιβλίου αυτού μέχρι και τους νεότερους χρόνους.
Το βιβλίο χρησιμοποιήθηκε σαν βάση των δικών εναντίον των μαγισσών και των μάγων, σαν ένα είδος ποινικής δικονομίας της εποχής αλλά και μεταγενέστερα. Σε αυτό επιχειρείται να εξηγηθεί για ποιο λόγο οι πράξεις των μαγισσών είναι χειρότερες και από τις πιο βαριές αμαρτίες, από τα σοβαρότερα εγκλήματα αλλ’ ακόμη και από τα έργα του διαβόλου.
 
Στο βιβλίο, η μαγεία χαρακτηρίζεται σαν το έσχατο έγκλημα, που αντιμετωπίζεται με έσχατα μέσα. Για την καταπολέμηση των μαγισσών (και των μάγων, σε δεύτερο επίπεδο) κατασκευάστηκαν ανύπαρκτα εγκλήματα, που δήθεν τελούσαν οι μάγισσες, και, για την αντιμετώπιση αυτών των εικονικών εγκλημάτων, επιτρεπόταν σαν ανακριτική μέθοδος ο βασανισμός των κατηγορουμένων και η, μέσω βασανιστηρίων, απόσπαση της απαιτούμενης (για τη δικαιολόγηση της άδικης καταδίκης) ομολογίας τους. Παράλληλα, δεν είχαν το δικαίωμα υπεράσπισης οι κατηγορούμενοι για μαγεία και, σε κάθε περίπτωση, δεν αναγνωριζόταν τέτοιο δικονομικό δικαίωμα στην υπεράσπιση.
 
Η αξία αυτού του βιβλίου είναι μεγάλη, επειδή, ειδικά στην εποχή μας, η κρατική εξουσία παράγει  συνεχώς νομοθετήματα, που, αν δεν μοιάζουν ή δεν ταυτίζονται, πάντως, προσεγγίζουν το Malleus Maleficarum, θέτοντας στη θέση των μαγισσών άλλες κατηγορίες αδύνατων προσώπων, όπως είναι οι τοξικομανείς, οι ανέστιοι αλλοδαποί και οι κοινωνικά περιθωριοποιημένοι. Ειδικότερα, με τις νέες νομοθεσίες (παράδειγμα το άρθρο 23 του νόμου 4139/2013) εξοντώνονται οι ασθενείς, εξ αιτίας της ασθένειάς τους, της εκ του λόγου αυτού αδυναμίας τους ν’ αμυνθούν καθώς και εξ αιτίας της αχαλίνωτης δικαστικής εξουσίας, στη χώρα μας, η οποία επιλέγει κατά κανόνα να επιβάλλει τις ποινές εξόντωσης, που προβλέπονται από τις μεσαιωνικές νομοθετήσεις άσχετων με τον ανθρωπισμό, τον πολιτισμό, την επιείκεια και τη σωφροσύνη νομοθετών.
 
Το Malleus Maleficarum αποτελεί οδηγό προς αποφυγή των ανάλογων διαχρονικών διώξεων εκ μέρους της κρατικής εξουσίας (υπό όλες τις μορφές της και, κυρίως, τη νομοθετική και τη δικαστική) εναντίον αθώων ανθρώπων, που το μόνο φταίξιμό τους, για το οποίο διώκονται, είναι η αδυναμία τους, κυρίως η οικονομική αλλά και η εν γένει κοινωνική.
 
 
Μαρία Κοντογιάννη

MALLEUS MALEFICARUM

H μεγάλη παραγωγή του Ε.Ο.Ε Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων, Μalleus Maleficarum.

Ιδανικό για τον απλό παρατηρητή της ιστορίας των απαγορευμένων χειρογράφων, απαραίτητο για κάθε ερευνητή των απόκρυφων βιβλίων.

Στο πρώτο μέρος: ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΑΣ, ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΝΩΧ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ VOYNICH.

Μην το χάσει κανείς γιατί η γνώση είναι δύναμη...

Περισσότερα εδώ

http://www.katohika.gr

Απάντηση στη συζήτηση

RSS

Ψάχνεις κάτι ;

Loading

MYCOSMOS magazine

Συμπόσιο

Ψίθυρος στο αίμα

Ξεκίνησε από τον/την Mak Aroni στο ΧΩΡΟΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΜΥΣΤΩΝ το Σάββατο. 0 Απαντήσεις

Οταν οι επιστήμονες σηκώνουν τα χέρια

Ξεκίνησε από τον/την Φαύλος Κύκλος στο ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ – ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. Τελευταία απάντηση από τον/την Βασίλειος Φωτίου 15 Ιουλ. 1 Απάντηση

Σήμα

Γίνεται φόρτωση...

scroll to the top