Η επίφυση είναι ενδοκρινής αδένας του σώματος. Είναι η μόνη περιοχή του σώματος που διαθέτει φωτοευαίσθητα κύτταρα, τα οποία την καθιστούν φωτοευαίσθητο ενδοκρινή αδένα, δίνοντας της προηγμένες ικανότητες.


Έχει το μέγεθος περίπου ενός μπιζελιού και βρίσκεται τοποθετημένη ανάμεσα στα ημισφαίρια του εγκεφάλου, στην τρίτη κοιλία, πτυχωμένη σε ένα αυλάκι το οποίο δημιουργείται από την καμπυλότητα των δύο θαλαμικών σωμάτων.

Οι λειτουργίες τις επίφυσης είναι πολυ σημαντικές ως προς την επιρροή που έχουν σε πολλά όργανα και αδένες του σώματος.

Ο Ενδοκρινής αυτός αδένας:

* Παράγει την ορμόνη μελατονίνη
* Δημιουργεί το αίσθημα της νύστας μέσω της έκκρισης της παραπάνω ορμόνης
* Μετατρέπει τα σήματα του νευρικού συστήματος σε "ενδοκρινή σήματα" (δηλαδή ουσίες)

Πιο αναλυτικά:

* Μετατρέπει την ορμόνη μελατονίνη σε σεροτονίνη κατ αναλογία με την ποσότητα του φωτός που δέχονται τα φωτοευαίσθητα κύτταρά του
* Ανάλογα με την έκκριση σεροτονίνης ή μελατονίνης και της ποσότητας τους, οι υπόλοιποι ενδοκρινείς αδένες λαμβάνουν "σήματα" που αφορούν τη λειτουγία τους
* Ρυθμίζει τον κιρκαδικό ρυθμό και τον βιορυθμό στα όντα, μέσω τις έκκρισης αυτών των δύο ουσιών

Προβολές: 2251

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

Πολύ ενδιαφέρον το θέμα σου φίλε ΚΥ+ΩΝ. Το τρίτο μάτι είναι το έκτο μας τσάκρα, παρακάτω παραθέτω κάποια στοιχεία πάνω σε αυτό.

6ο Τσάκρα: ΑΝΤΖΝΑ
Το Τρίτο Μάτι
Γενικότερη συσχέτιση: Όραση
Επηρεάζει: Το Ουράνιο Σώμα
Χρώμα: Λουλακί
Στοιχείο: Φως
Διακυβερνά: Διαίσθηση, Φαντασία, Διόραση

Το τσάκρα του τρίτου ματιού βρίσκεται ανάμεσα στα μάτια, λίγο πιο πάνω από την γραμμή των ματιών. Στην σανσκριτική γλώσσα Άντζνα σημαίνει «κέντρο διαχείρισης».

Το έκτο τσάκρα είναι υπεύθυνο για την συνειδητή αντίληψη. Αυτό καθοδηγεί διάφορες πνευματικές ικανότητες, μνήμη, δύναμη της θέλησης και γνώση. Ακριβώς αυτό το τσάκρα επιτρέπει στον άνθρωπο να συνδεθεί με το υποσυνήδειτο, την διαίσθηση, δίνει την ικανότητα να καταλαβαίνει το σύμπαν και να λαμβάνει τα μηνύματά του. Είναι υπεύθυνο για την ισορροπία ανάμεσα στο δεξί και το αριστερό ημισφαίρια εγκεφάλου, δηλαδή για την ισορροπία της διαίσθησης, των συναισθημάτων, του μυστικισμού, του νου και της λογικής. Είναι υπεύθυνο επίσης για την φυσική αρμονία του ανθρώπου, την ικανότητά του να αυτοσυγκεντρώνεται, την ηρεμία του πνεύματος και την σοφία.

Το άνοιγμα αυτού του τσάκρα μπορεί να προκαλέσει πολλές ερωτήσεις. Η επιθυμία της αυτοτελειοποίησης, η πίστη σ’αυτό που κάνει ο άνθρωπος, και στην αίσθηση ότι δεν ζει μόνο για τον εαυτό του. Στο σύμπαν εργάζονται οι ανώτερες δυνάμεις και χάρη στην ψυχή ο άνθρωπος είναι μέρος των δυνάμεων αυτών. Αφύπνιση της συνειδητοποίησης της ψυχής κάνει τον άνθρωπο να ψάχνει τον προορισμό τού στη ζωή.

Ο άνθρωπος καταλαβαίνει ότι η λεγόμενη «συνηθισμένη» ζωή, δηλαδή η απόκτηση υλικών αγαθών, η σταθερή οικονομική εξασφάλιση, η θέση στη κοινωνία, όλα αυτά πια δεν τον ικανοποιούν.

Το τσάκρα του τρίτου ματιού παρακινεί την έμπνευση. Όσο πιο πολύ ανοιχτό και ισορροπημένο είναι το τσάκρα αυτό, τόσο πιο εύκολα είναι για έναν άνθρωπο να βρει την έμπνευση, όταν, όπως γνωρίζουν πολλοί καλλιτέχνες, ο χρόνος σταματάει και οι ιδέες από μόνες τους έρχονται στο μυαλό του ανθρώπου.

Το ανοιχτό τσάκρα μας δίνει την ικανότητα να λαμβάνουμε τα μηνύματα από άλλους κόσμους και άλλους χρόνους, μέλλον και παρελθόν. Εκτός από αυτό το άνοιγμα και η ισορροπία του τσάκρα αυτού μας επιτρέπουν να καθοδηγούμε την ζωή μας, και αυτό γίνεται δυνατό μόνο όταν καταλάβουμε τους κανόνες του σύμπαντος.

Στο φυσικό επίπεδο το τσάκρα αυτό αποτελεί κέντρο διαχείρισης της λειτουργίας του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Στο πνευματικό επίπεδο το τσάκρα αυτό είναι υπεύθυνο για την ικανότητα της εξωαισθητήριας αντίληψης, καθώς και την ικανότητα να χρησιμοποιούμε τα εξωαισθητήρια αισθήματα.

Όλες οι γνώσεις βρίσκονται στο σύμπαν. Η ικανότητα της αντίληψης των γνώσεων εξαρτάται από τις δυνατότητες του ίδιου του ανθρώπου, από την ικανότητά του να συνδεθεί με της πηγές των γνώσεων αυτών μέσω του τρίτου ματιού.

Η ικανότητα της εξωαισθητήριας αντίληψης εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους. Μπορεί να εκδηλώνεται στα όνειρα και διαλογισμούς και μας βοηθάει να βλέπουμε αυτό που συμβαίνει σ’άλλο μέρος και άλλο χρονικό διάστημα, καθώς και στις προηγούμενες και τις επόμενες ζωές. Καμιά φορά αυτή η ικανότητα εμφανίζεται όταν κάποιος από τους δικούς μας χρειάζεται την βοήθειά μας ή βρίσκεται σε κίνδυνο. Στις περιπτώσεις που αυτή η ικανότητα είναι αναπτυγμένη καλύτερα, ο άνθρωπος μπορεί να την χρησιμοποιεί όταν είναι άγρυπνος, στην κατάσταση του διαλογισμού και στις στιγμές της φώτισης κατά τις οποίες ο άνθρωπος αρχίζει και βλέπει κάτι. Επίσης αυτή η ικανότητα επιτρέπει να βλέπουμε διάφορες ουσίες και αύρες και να κοιτάμε μέσα στα πράγματα και σώματα.

Η εξωαισθητήρια ακοή μας επιτρέπει να ξεχωρίζουμε ορισμένες συχνότητες ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό των ηχητικών συχνοτήτων, που υπάρχουν στο σύμπαν. Αυτό εκδηλώνεται στην ικανότητα να ακούμε τους Θεϊκούς ήχους και να λαμβάνουμε τα μηνύματα από άλλους κόσμους και πνευματικές ουσίες.

Η ικανότητα της αφής είναι μια αίσθηση που μπορεί να αναπτυχθεί σε μεγάλο επίπεδο. Η καλή ανάπτυξη του τσάκρα του τρίτου ματιού επιτρέπει στον άνθρωπο να νιώθει διάφορες ενέργειες. Αυτή την ικανότητα χρησιμοποιούν πολλοί θεραπευτές, που θεραπεύουν με το άγγιγμα των χεριών. Χάρη στην αίσθηση της αφής αγγίζοντας το σώμα του άλλου ανθρώπου μπορούμε να καταλάβουμε που βρίσκονται τα φυσικά εμπόδια, που οι μυς είναι τεντωμένοι, να νιώθουμε κρύες και ζεστές περιοχές κ.τ.λ. Όταν η αφή είναι πιο ευαίσθητη μας επιτρέπει να νιώθουμε την ενέργεια, που εκπέμπει από διάφορα όργανα. Χάρη σ’αυτή την ικανότητα μπορούμε να νιώθουμε τα λεπτά σώματα και να καθορίσουμε την κατάστασή τους, καθώς και να βλέπουμε και να εξετάζουμε τα πεδία των αύρων των ανθρώπων και αντικειμένων.

Όσο πια ανοιχτό και ισορροπημένο είναι το τσάκρα του τρίτου ματιού, τόσο πιο ελεύθερα και ανοιχτά τα όργανα της αίσθησης αντιλαμβάνονται τα γεγονότα που δεν είναι ορατά στα μάτια μας. Η ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε τα τηλεπαθητικά μηνύματα σε διαφορετικά επίπεδα επίσης είναι μία από τις λειτουργίες του τσάκρα του τρίτου ματιού. Έτσι οι εξωαισθητήριες ικανότητες όπως η τηλεπάθεια, οι έξοδοι στο astral, ψυχοκινησία, προφητείες, προβλέψεις του μέλλοντος κ.τ.λ. εξαρτώνται από την κατάσταση του τσάκρα του τρίτου ματιού. Όσο πιο καθαρό είναι το κανάλι της αντίληψης και της μεταφοράς των μηνυμάτων του ανθρώπου, τόσο πιο έντονα εκδηλώνονται οι ικανότητες
Η σχέση του τσάκρα του τρίτου ματιού με το φυσικό σώμα
Το τσάκρα του τρίτου ματιού σχετίζεται με την λειτουργία του νευρικού συστήματος και όλη την λειτουργία του μυελού. Επηρεάζει το πρόσωπο, τα μάτια, τα αυτιά και τους κόλπους. Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Όταν το τσάκρα είναι ανοιχτό και ισορροπημένο, μπορούμε με τα μάτια μας να εξερευνούμε τον άνθρωπο που είναι απέναντί μας και να λαμβάνουμε αναλυτικές πληροφορίες για αυτόν. Όσο πιο μεγάλη είναι η πνευματική συνειδητοποίηση και όσο πιο ανοιχτοί είμαστε για να λαμβάνουμε τα μη λεκτικά μηνύματα, τόσο πιο σοβαρό είναι το αίσθημα που εμφανίζεται όταν κοιτάζουμε στα μάτια του άλλου ανθρώπου. Μπορούμε να μπούμε στις σκέψεις ακόμα και την ψυχή του.

Τα μάτια απεικονίζουν τον τρόπο με τον οποίο εμείς αντιμετωπίζουμε τον κόσμο. Μπορούμε να εξερευνούμε τον κόσμο ευμενώς ή προκατειλημμένα. Ο τρόπος της εξερεύνησης του κόσμου είναι η προσωπική μας επιλογή, η οποία στο τέλος απεικονίζει την αντίληψη του εαυτού μας. Όταν ο άνθρωπος αντιμετωπίζει τον κόσμο με ζήλια, κακόβουλα και όλα βλέπει μαύρα ή ασπρόμαυρα υπάρχει περίπτωση να αποκτήσει προβλήματα οράσεως.

Τα αυτιά μας απεικονίζουν τον τρόπο με τον οποίο ακούμε τον κόσμο. Όταν πρόκειται για την δραστηριότητα του τσάκρα του τρίτου ματιού, είναι σπουδαίο να αντιλαμβάνεσαι την ακοή όχι σαν απλή ικανότητα να λαμβάνεις προφερόμενους ήχους αλλά και σαν ικανότητα να λαμβάνεις τα μηνύματα του σύμπαντος.

Η έλλειψη τέτοιου είδους ακοής μπορεί να εκδηλωθεί σε γενικές διαταραχές της ακοής και παθήσεις των αυτιών συνήθως ψυχοσωματικού χαρακτήρα.

Το τσάκρα του τρίτου ματιού είναι υπεύθυνο για το μυελό και το κεντρικό νευρικό σύστημα. Ο μυελός μας είναι το προσωπικό κέντρο των εντολών, από το οποίο περνάνε όλα τα μηνύματα. Εμείς βάζουμε το μυελό μας στη λειτουργία, την οποία καθοδηγούμε και όχι το αντίθετο. Όλα τα διανοητικά στερεότυπα βρίσκονται στο μυελό και υπάγονται σε μας ανεξαρτήτως από το γεγονός αν το συνειδητοποιούμε ή όχι. Ο μυελός έχει κολοσσιαία βάση δεδομένων και πληροφοριών, που μας βοηθάει σε κάθε έργο. Όσο πιο πολύ είναι ανοιχτό και ισορροπημένο το τσάκρα το τρίτου ματιού, τόσο πιο καλά μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις θαυμάσιες λειτουργίες του μυελού.

Η σημερινή σκέψη γίνεται αυριανό μέλλον. Σε κάθε συγκεκριμένη στιγμή εμείς δημιουργούμε και διαμορφώνουμε πολλά πράγματα μόνο με την δύναμη της σκέψης. Το να καταλάβεις αυτό σημαίνει να εξοπλιστείς με θαυμάσιο όργανο για την αυτοεξέλιξη σε όλα τα επίπεδα μας.
Πολυ σημαντικες οι πληροφοριες που παραθεσες ρεϊβεν
και για να μιλησω πιο προσωπικα ελυσαν αρκετα ερωτηματα - αποριες που ειχα ....
σιγουρα θα ξαναδιαβασω 2-3 φορες ακομη αυτα τα 2 σου ποστς !
να σαι καλα
Κάτι που δεν ανέφερα πριν είναι: Η αρμονική λειτουργία του τσάκρα του τρίτου ματιού
Η ισορροπία του τσάκρα του τρίτου ματιού ακόμα και όταν δεν είναι πλήρως ανοιχτό εκδηλώνεται σε καλές διανοητικές και φιλοσοφικές ικανότητες, σε ικανότητα να ασχολούμαστε με ερευνητική και εφευρετική δραστηρότητα, σε ευκρίνεια των σκέψεων, σε υψηλή ηθικότητα, σε καλές δημόσιες σχέσεις, καθώς και την ικανότητα εύκολα να κάνουμε επαφές με τους ανθρώπους. Ένα από τα πιο αντικειμενικά χαρακτηριστικά της ισορροπίας του τσάκρα είναι οι διαισθητικές ικανότητες σ’όλους τους τομείς. Το ισορροπημένο και ανοιχτό τσάκρα (ακόμα και αν είναι ανοιχτό εν μέρει) δίνει στον άνθρωπο:

Καλές ικανότητες των νοητικών φαντασιών
Ικανότητα να καταλαβαίνεις την ενσάρκωση της ύλης στο σύμπαν ως φυσική ενσάρκωση του πνευματικού κόσμου
Ικανότητα να καταλαβαίνεις όχι μόνο αυτό που είναι λογικό και νοητικό, αλλά και αυτό που είναι διαισθητικό
ιδεαλιστικό τρόπο των σκέψεων
Ελεύθερη δημιουργική φαντασία
Ευλυγισία της σκέψης
Ικανότητα να βλέπεις τα πράγματα από διαφορετικές πλευρές
Ικανότητα να καταλαβαίνεις πως οι σκέψεις μας, η αντίληψη και η φαντασία υπάρχουν και πραγματοποιούνται μέσω της κατανόησης της δύναμης της σκέψης και της φαντασίας
Η δυσαρμονική λειτουργία του τσάκρα του τρίτου ματιού
Όταν το τσάκρα του τρίτου ματιού δεν είναι ισορροπημένο ο άνθρωπος μπορεί να αντιλαμβάνεται την ζωή μέσω του νου, της λογικότητας και της λογικής. Έχει ανάγκη από τάξη και λογική σ’όλα που κάνει, και αυτό που δεν πληρεί αυτά τα κριτήρια, μπορεί να του φανεί τελείως αδύνατο να γίνει. Του χρειάζονται σαφείς και λογικές αποδείξεις. Αυτός πρέπει να τις δει με τα ίδια του τα μάτια και να τις πιάσει με τα ίδια του τα χέρια. Στην περίπτωση της σοβαρής ανισορροπίας ο άνθρωπος μπορεί να θεωρεί παράλογη όχι μόνο την διαίσθηση αλλά ακόμα και τα αισθήματα. Καμιά φορά τέτοια κατάσταση οδηγεί σε περιορισμένη, ακριβή και σαφή αντίληψη του κόσμου, και όλα που δεν ανταποκρίνονται σε τέτοια κοσμοαντίληψη μπορούν να θεωρηθούν παράλογα και όχι επιστημονικά.

Η ανισορροπία του τσάκρα του τρίτου ματιού συνοδεύεται με την επιθυμία να χρησιμοποιηθεί η δύναμη της σκέψης για την επίδραση στα γεγονότα και τους ανθρώπους, για την ικανοποίηση των προσωπικών επιθυμιών.

Η δυσαρμονία του τσάκρα του τρίτου ματιού συνοδεύεται επίσης με την δυσαρμονία του τσάκρα του ηλιακού πλέγματος και την σοβαρή ανεπάρκεια της λειτουργίας του καρδιακού τσάκρα. Η δυσαρμονία του τσάκρα του ηλιακού πλέγματος προκαλεί τον άνθρωπο να επιδιώκει την διαχείριση και την χειραγώγηση των ανθρώπων και καταστάσεων. Ανάμεσα στους ανθρώπους που πάσχουν από την ανισορροπία του τσάκρα του τρίτου ματιού υπάρχουν και οι τσαρλατάνοι που χρησιμοποιούν τις δυνατότητές τους για την ικανοποίηση των προσωπικών τους ιδιοτελών επιθυμιών.

Ο άνθρωπος του οποίου το τσάκρα του τρίτου ματιού είναι ανοιχτό όπως πρέπει, ποτέ δεν χρησιμοποιεί τις διανοητικές και πνευματικές του δυνατότητες για κάποιες χειραγωγήσεις. Η ισορροπία του τσάκρα αυτού οδηγεί σε βαθιά συνειδητοποίηση των κανόνων του σύμπαντος, που δεν επιτρέπει τέτοιου είδους χειραγωγήσεις σε καμία περίπτωση και σε πλήρη κατανόηση του κινδύνου (όπως για τον εαυτό του, έτσι και για το σύμπαν) που βρίσκεται σε κατάχρηση της δύναμης της σκέψης ή των διασθητικών ικανοτήτων.

Πιο συχνές είναι οι περιπτώσεις όταν η ανισορροπία του τσάκρα του τρίτου ματιού προκαλεί την έλλειψη της σιγουριάς στο σύμπαν και την μην κατανόηση της σημασίας των γεγονότων που συμβαίνουν. Η έλλειψη της σιγουριάς μπορεί να εκδηλώνεται σε διάφορες ανησυχίες, φόβο για το μέλλον, αναποφασιστικότητα, συνεχή ένταση και κυνισμό.

Τα προβλήματα που σχετίζονται με την ανισορροπία του τσάκρα καμιά φορά μπορούν να είναι οι αιτίες των εφιαλτών και διάφορων νευρικών παθήσεων.
ΜΕ τα προηγούμενα ποστ o/η φίλος revenspirit,δίνει σημαντικότατες πληροφορίες για την κατανόηση ενός κλείδιου,
Ένος κλειδίου ,μέσα από τα οποία ψαχνούμε να ανέβουμε σε λιγάκι υψηλότερο επίπεδο,πέραν τών τετρημένον της καθημέρινης-υλικής ζωής μας !!!

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΚΥΚΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ !!!

ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ !!!
ΓΕΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ,ΓΝΩΣΕΙΣ,ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ !!!
Αμα δεχτουμε αυτο και τα οσα παραθετει η Ravenspirit, τοτε ενας ευαισθητος ενδοκρινης αδενας ή ενα αρκετα ανοιχτο τριτο ματι (πες το οπως θες), ισως ειναι η αιτια των προφητικων ονειρων....
Χαίρομαι ιδιαίτερα που ήταν τόσο σημαντικές οι πληροφορίες αυτές!

ΚΥ+ΩΝ είπε:
Πολυ σημαντικες οι πληροφοριες που παραθεσες ρεϊβεν
και για να μιλησω πιο προσωπικα ελυσαν αρκετα ερωτηματα - αποριες που ειχα ....
σιγουρα θα ξαναδιαβασω 2-3 φορες ακομη αυτα τα 2 σου ποστς !
να σαι καλα
Πράγματι είναι πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες σου Ravenspirit και ερωτώ:
Μπορεί ένα άτομο να'χει ανοιχτό το 6τσάκρα του ή θέλει κάποια ειδική διαδικασία(μύηση) ή και'γω δεν ξέρω πως την λένε για να έχει τη δυνατότητα ν'αντιλαμβάνεται τα μηνύματα που του παρέχονται και ίσως δεν τα καταλαβαίνει??
Μπορείς να κάνεις μία άσκηση που βοηθάει στο άνοιγμα του τρίτου ματιού. Καταρχάς το σημείο αυτό βρίσκεται ανάμεσα απο τα μάτια. Κλείνεις τα μάτια σου και εστιάζεσαι στο σημείο αυτό. Νιώσε το σημείο αυτό και προσπάθησε να μην σκέφτεσαι κάτι άλλο, το μυαλό σου να είναι καθαρό από σκέψεις. Νιώσε το να ανοίγει, στην αρχή μπορεί να βλέπεις χρώματα και γεωμετρικά σχήματα, εστιάσου όσο μπορείς σε αυτό που βλέπεις. Χρειάζεται αρκετή δουλειά, μην τα παρατήσεις εάν δεν βιώσεις κάτι τις πρώτες φορές που θα το δοκιμάσεις. Καλή αρχή!!

zoyzoy είπε:
Πράγματι είναι πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες σου Ravenspirit και ερωτώ:
Μπορεί ένα άτομο να'χει ανοιχτό το 6τσάκρα του ή θέλει κάποια ειδική διαδικασία(μύηση) ή και'γω δεν ξέρω πως την λένε για να έχει τη δυνατότητα ν'αντιλαμβάνεται τα μηνύματα που του παρέχονται και ίσως δεν τα καταλαβαίνει??
Σ'ευχαριστώ!!! Ravenspirit για την άμεση απάντηση!
pineal gland (pineal body, epiphysis cerebri, epiphysis or third eye)


επίφυση ή κωνάριο

μικρός (0.1 gr) ενδοκρινής αδένας που βρίσκεται στον εγκέφαλο των σπονδυλόζωων ανάμεσα στα δύο ημισφαίρια μέσα σε μια αύλακα με σχήμα κώνου. Η επίφυση παράγει τη μελατονίνη, παράγωγο της σεροτονίνης, η οποία είναι ορμόνη που ρυθμίζει την εναλλαγή ύπνου και εγρήγορσης σύμφωνα με την εναλλαγή μέρας και νύχτας (αντολής και δύσης), γνωστός και ως κιρκάδιος ρυθμός.ΠΗΓΗ: http://biolexikon.blogspot.com/2010/09/pineal-gland.html


Η επίφυση είναι ένα μικρό κωνοειδές μόρφωμα που βρίσκεται στη βάση του εγκεφάλου. Λόγω της ομοιότητάς της με καρπό κωνοφόρου δέντρου ονομάζεται και κωνάριο. Στο παρελθόν είχαν διατυπωθεί πλήθος θεωριών σχετικά με τη λειτουργία της, πολλές από τις οποίες είχαν και μεταφυσικό χαρακτήρα (τρίτο μάτι, έδρα της ψυχής). Σήμερα κατατάσσεται στους ενδοκρινείς αδένες. Στους ενήλικες πολύ συχνά αποτιτανώνεται, και οι αποτιτανώσεις αυτές είναι δυνατόν να γίνουν ορατές στην ακτινογραφία των οστών του κρανίου.
Η επίφυση παράγει την ορμόνη μελατονίνη, που είναι παράγωγο του αμινοξέος τρυπτοφάνη. Σε ένα πρώτο στάδιο, από την τρυπτοφάνη παράγεται σεροτονίνη. Ικανότητα σύνθεσης σεροτονίνης έχουν πολλοί ιστοί στο ανθρώπινο σώμα. Σε ένα δεύτερο στάδιο από τη σεροτονίνη παράγεται μελατονίνη. Το απαραίτητο ένζυμο για τη μετατροπή αυτή βρίσκεται μόνο στον επιφυσιακό ιστό.
Στα ζώα η μελατονίνη έχει συνδεθεί με τη διατήρηση του ημερονύκτιου και του εποχιακού ρυθμού.
Ο ημερονύκτιος ρυθμός αφορά τον κύκλο ύπνου και εγρήγορσης. Νευρικές ώσεις από τον αμφιβληστροειδή χιτώνα του οφθαλμού φθάνουν στην επίφυση και επηρεάζουν την έκκριση μελατονίνης. Συγκεκριμένα, το σκοτάδι διεγείρει την έκκριση μελατονίνης, ενώ το φως την καταστέλλει. Στον άνθρωπο έχει επιβεβαιωθεί παρόμοια δράση. Η μελατονίνη επιταχύνει την επέλευση του ύπνου και έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως φάρμακο για την αντιμετώπιση της αϋπνίας.
Ο εποχιακός ρυθμός έχει επιβεβαιωθεί μόνο στα ζώα και αφορά στον υπολογισμό της διάρκειας της ημέρας (φωτοπερίοδος), που εξαρτάται από την εποχή του έτους. Πολλά ζώα ρυθμίζουν την αναπαραγωγική τους, κυρίως, λειτουργία με βάση τη φωτοπερίοδο.

ΠΗΓΗ: http://panacea.med.uoa.gr/topic.aspx?id=198Κρανιοϊερή Θεραπεία

Στις αρχές της δεκαετίας του 1900 ο οστεοπαθητικός Dr W. G. Sutherland κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το ανθρώπινο κρανίο δεν είναι κάτι το συμπαγές, αλλά ότι όλα τα οστά που αποτελούν το κρανίο είναι κινητά μεταξύ τους. Το 1970 ο οστεοπαθητικός Dr J. Upledger ανακάλυψε τον κρανιοιερό ρυθμό, ο οποίος είναι διαφορετικός από τον σφυγμό της καρδιάς και την αναπνοή και έχει συχνότητα 10 κύκλους το λεπτό. Οι δύο αυτές αρχές, αποτέλεσαν τη βάση της κρανιοιερής θεραπείας. Η Κρανιοϊερή θεραπεία είναι μια θεραπευτική μέθοδος που στηρίζεται σε ήπια, απαλά αγγίγματα (5 περίπου γραμμαρίων) κατά μήκος όλου του σώματος, ξεκινώντας από τα οστά του κρανίου, του προσώπου, συνεχίζοντας κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, μέχρι το ιερό οστό (περιοχή του κόκκυγα) όπου και ολοκληρώνεται. Από αυτή τη διαδρομή προέρχεται και το όνομά της.

“Η Κρανιοϊερά θεραπεία είναι μια μη-παρεμβατική θεραπεία,
χωρίς κίνδυνο παρενεργειών.
Αυτό, λίγες θεραπευτικές προσεγγίσεις είναι σε θέση να το ισχυρισθούν.” Dr J. Upledger
“Κάθε συνεδρία Κρανιοϊερής θεραπείας
είναι ένα ταξίδι προς την αυτογνωσία και την ίαση.”
“…η Παλίρροια του εγκεφαλονωτιαίου υγρού
έχει μια δυναμική με νοημοσύνη, όπως διαπίστωσα.
Η δυναμική αυτή είναι ένα αόρατο “υγρό” μέσα στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό.
Η δυναμική αυτής της Παλίρροιας είναι αυτό που πρέπει να λάβουμε υπόψη…” Dr W. G. Sutherland
Στο κέντρο του εγκεφάλου μεταξύ των ημισφαιρίων και της παρεγκεφαλίδας υπάρχει

ένας κυστικός χώρος, ο οποίοςπεριέχει ένα υποκίτρινο υγρό. Ο χώρος αυτός στη μυητική ορολογία ονομάζεται Ορφικό Ωάριο. Το Ορφικό Ωάριο (πιθανά) αντιστοιχεί με την 4η κοιλία του εγκεφάλου, την περιοχή δηλ. η οποία αποτελεί την υλική έδρα του ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ. Από την περιοχή αυτή εκπέμπεται μια τριπλή ακτινοβολία, η οποία δια των Ημισφαιρίων, της Παρεγκεφαλίδος και των Περιφερικών Νεύρων, φθάνει σε όλα τα σημεία του σώματος, ελέγχει όλες τις λειτουργίες των οργάνων και διευθύνει ολόκληρο το ανθρώπινο Όν.
Τα ημισφαίρια του εγκεφάλου μαζί με την Επίφυση (Κωνάριο) και την Υπόφυση αποτελούν το κατ’ εξοχήν συνειδητό κέντρο του Ανθρώπου. Είναι ο τόπος όπου το Πνεύμα έρχεται σε επαφή με το Σώμα, είτε για να το κατευθύνει, είτε για να δεχθεί (μέσω των αισθητηρίων) τα ερεθίσματα που προέρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, η Επίφυση είναι το σημείο επαφής του Πνεύματος με την Υλική μας Αρχή, είναι δηλ. ο τόπος όπου όταν λειτουργήσει η ατομική συνείδηση, η συνείδηση της παρούσας προσωπικότητάς μας θα συνδεθεί με την Υπερσυνείδηση του ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ.
Η Κρανιοϊερή είναι μία θεραπευτική προσέγγιση η οποία συμβάλλει στη συνειδητοποίηση και αυτοίαση του ανθρώπου, καθώς κατά τη διάρκειά της μέσα από μία κατάσταση χαλάρωσης και ηρεμίας, το σώμα προετοιμάζεται να συνειδητοποιήσει και να αναγνωρίσει με αγάπη τη ρίζα του προβλήματος και να αποβάλλει τραυματικές εμπειρίες, που το επιβαρύνουν ίσως μια ολόκληρη ζωή και αποτελούν το υπόβαθρο πολλών ασθενειών και παθήσεων.
Σε μια συνεδρία Κρανιοϊερής θεραπείας είναι δυνατό να πάμε όσο πίσω στο παρελθόν χρειασθεί, για να θυμηθούμε πληροφορίες σχετικές με γεγονότα και να ανασύρουμε μνήμες που με την πάροδο του χρόνου παραμορφώθηκαν ή ξεχάστηκαν, αλλά που είναι σημαντικές στην παρούσα φάση της ζωής μας και χρήσιμες για τη συνειδητότητα και την τωρινή εξέλιξή μας. Οι μνήμες αποθηκεύονται στο σώμα όπως ακριβώς βιώθηκαν τη στιγμή που συνέβησαν, ως «κύστεις ενέργειας», ή αλλιώς, «μπλοκαρίσματα της ροής της ενέργειας». Πρόκειται για την ονομαζόμενη «μνήμη των ιστών». Οι μνήμες αυτές παραμένουν εγκλωβισμένες στο σώμα έως τη στιγμή που θα βρεθούμε στην κατάλληλη συνειδησιακά κατάσταση, ώστε να λάβουμε το βαθύτερο μήνυμά τους, να επέλθει δηλ. η συνειδητοποίηση.
Το σώμα μας είναι η αποθήκη της ασυνειδησίας μας
Μέσω της ανα-βίωσης των δυσάρεστων τραυματικών γεγονότων και της συνειδητής αντιμετώπισής τους στην πράξη, τα γεγονότα που μας τραυμάτισαν σωματικά ή ψυχικά (προκαλώντας μας ισχυρά συναισθήματα λύπης, θυμού, χαράς κλπ.) και δεν ήταν δυνατόν να τα διαχειρισθούμε πλήρως τη στιγμή που συνέβησαν, εξαιτίας των «ελλειμμάτων συνειδητότητάς μας», μπορούμε πλέον να τα διαχειριστούμε με ωφέλιμο τρόπο για την τωρινή μας ύπαρξη και εξέλιξη.
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ

Καθώς ο Εγκέφαλος και ο Νωτιαίος Μυελός είναι οι δυο βασικές συνιστώσες του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (ΝΚΣ) χρειάζονται ένα ισορροπημένο φυσιολογικό περιβάλλον, ώστε να λειτουργούν αποτελεσματικά. Η διαταραχή αυτής της ισορροπίας μπορεί να προκαλέσει αισθητικές, κινητικές και νευρολογικές διαταραχές στον άνθρωπο.
Η Κρανιοϊερή θεραπεία συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας του ΚΝΣ και ιδιαίτερα του Εγκέφαλου, με αποτέλεσμα να ενισχύεται ο φυσικός αμυντικός μηχανισμός του οργανισμού και να καταπολεμηθούν τα συμπτώματα ασθενειών, μερικά από τα οποία μπορεί είναι χρόνια, όπως: κεφαλαλγίες, ημικρανίες, αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγία, σκολίωση, ορθοπεδικά προβλήματα, διαταραχές ύπνου, καταστάσεις άγχους, μελαγχολίας, κατάθλιψη.
Το Εγκεφαλονωτιαίο υγρό (ΕΝΥ) παράγεται στα χοριοειδή πλέγματα, τα οποία βρίσκονται στις εσωτερικές επιφάνειες των κοιλιών του εγκεφάλου (1ης, 2ης και 4ης κοιλίας). Τα χοριοειδή πλέγματα (με κοκκινωπό χρώμα), βρίσκονται «γύρω» από την επίφυση, την υπόφυση και την παρεγκεφαλίδα. Η μεγαλύτερη ποσότητα του ΕΝΥ αποθηκεύεται στις κοιλίες του εγκεφάλου. Το ΕΝΥ περιλούζει όλο το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκέφαλο, παρεγκεφαλίδα και νωτιαίο μυελό) που «κολυμπάει» σε αυτό, και με αργό ρυθμό εξέρχεται και διοχετεύεται στο λεμφικό σύστημα.
Η επίφυση ή κωνάριο (pineal gland) και η υπόφυση (pituitary gland), είναι δύο ενδοκρινείς αδένες που βρίσκονται στον εγκέφαλο, μεταξύ των περιοχών παραγωγής του εγκεφαλονωτιαίου υγρού.
Ο Κρανιοϊερός Παλμός αρχίζει από την εμβρυική ζωή και συνεχίζεται μέχρι και λίγο μετά το θάνατο του οργανισμού. Συνήθως, ένας πλήρης κύκλος διαρκεί από 5 έως 8 δευτερόλεπτα και έχει σταθερή συχνότητα, η οποία δεν εξαρτάται/επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες. Οι δύο του φάσεις (Παύση – Επανέναρξη) είναι ισόχρονες. Η διάρκειά του είναι μεγαλύτερη στα βρέφη και στα μικρά παιδιά και όταν το σώμα βρίσκεται σε κατάσταση κώματος. Ο Κρανιοϊερός Παλμός είναι ανεπαίσθητος και δεν γίνεται αντιληπτός όταν είμαστε σε εγρήγορση. Μπορούμε όμως να τον αισθανθούμε όταν είμαστε σε κατάσταση ηρεμίας ή διαλογισμού και κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής συνεδρίας.
Ο Κρανιοϊερός παλμός δεν καταγράφεται από τα συνηθισμένα επιστημονικά όργανα, παρά μόνο από ειδικά σχεδιασμένα. Η καταγραφή του Κρανιοϊερού Παλμού δείχνει την Παύση του και την Επανέναρξή του. Κατά τη διάρκεια της Παύσης το φυσικό σώμα μπαίνει σε διαδικασία αυτό-ίασης.Για το λόγο αυτό στην Επανέναρξη καταγράφεται μεγαλύτερη ένταση, η οποία οφείλεται στην απομάκρυνση των εντάσεων που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της Παύσης και προκαλούν μείωση του εύρους της παλμικής κίνησης.


Το διαβάσαμε από το: pineal gland : επίφυση ή κωνάριο (A) http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/05/pineal-gland.html#ix...

Απάντηση στη συζήτηση

RSS

Ψάχνεις κάτι ;

Loading

MYCOSMOS magazine

Συμπόσιο

Οταν οι επιστήμονες σηκώνουν τα χέρια

Ξεκίνησε από τον/την Φαύλος Κύκλος στο ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ – ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. Τελευταία απάντηση από τον/την Βασίλειος Φωτίου 15 Ιουλ. 1 Απάντηση

Σήμα

Γίνεται φόρτωση...

scroll to the top