Το πλοίο “Queen Mary” ήταν ένα κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας που αποσύρθηκε το 1967 και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο Long Beach της Καλιφόρνια. Από τότε μέχρι σήμερα το Queen Mary συγκαταλέγεται σε ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο, αφού οι μαρτυρίες για φαντάσματα στους χώρους του, είναι χιλιάδες!

Το πλοίο λειτουργεί σήμερα ως ξενοδοχείο αλλά και τουριστική ατραξιόν, αποφέροντας μεγάλα κέρδη στην περιοχή. Επισκέπτες υποστηρίζουν πως έχουν δει το φάντασμα μιας “κυρίας στα λευκά” ή ότι φαντάσματα παιδιών στοιχειώνουν την πισίνα του πλοίου με πιο γνωστό το πνεύμα της Jackie, ενός νεαρού κοριτσιού που έσπασε το λαιμό της καθώς έκανε βουτιά στην πισίνα. Το pyles.tv, συγκέντρωσε τις “στοιχειωμένες ιστορίες” γύρω από το πλοίο και σας τις παρουσιάζει!

Η ιστορία του “στοιχειωμένου” πλοίου!

Το Queen Mary ναυπηγήθηκε στις 26 Σεπτεμβριου 1934 και ξεπερνούσε σε μέγεθος και πολυτέλεια ακόμη και τον Τιτανικό.Κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου μετέφερε στρατεύματα επικυρηγμένο από τον ίδιο τον Χίτλερ. Βρισκόταν στα ανοιχτά της Σκωτίας όταν στην προσπάθειά του να αποφύγει μία τορπίλη, έπεσε πανω στο 70 τόννων πολεμικό CURACOA που το συνόδευε, διαλύοντας το.

Ο κυβερνήτης του Queen Mary πιστός στις εντολές που είχε να μην σταματήσει για κανέναν λόγο την πορεία του, εγκατέλειψε το πλήρωμα του CURACOA αβοήθητο και δεν διέσωσε κανέναν ναυαγό. Από τότε μέχρι και σήμερα ακούγονται οι φωνές και χτυπήματα στο μπροστινό μέρος του πλοίου που λέγεται ότι τα προκαλούν οι άτυχοι ναυτικοί του CURACOA!

Τα φαντάσματα του Queen Mary!

Στο σαλόνι του πλοίου εμφανίζεται μια γυναίκα με λευκό φόρεμα ενώ στην πρώτη θέση εμφανίζεται ένας άντρας ντυμένος με ρούχα από την δεκαετία του ’30. Μαρτυρίες λένε πως σε μια από τις αποθήκες του πλοίου εμφανίζεται το φάντασμα ενός παιδιού που παίζει στην πισίνα της τουριστικής θέσης! Η καμπίνα Β340 είναι πλεόν κλειδωμένη και κανείς δεν μπορεί να την επισκεφτεί αφού οι περίεργοι θόρυβοι που ακούγονται από μέσα, τρομάζουν ακόμη και το προσωπικό του ξενοδοχείου!

Υπάρχουν ακόμη μαρτυρίες για το φάντασμα ενός ναύτη που κυκλοφορεί φορώντας την μπλε στολή του. Στην κουζίνα ακούγονται οι φωνές του μάγειρα που βρήκε φριχτό θάνατο από βασανιστήρια!

Η περισσότερο στοιχειωμένη περιοχή του πλοίου  είναι το μηχανοστάσιο όπου ένας 17χρονος ναύτης παγιδεύτηκε ενώ προσπαθούσε να αποφύγει μια φωτιά. Έχουν ακουστεί από πολλούς ανθρώπους χτυπήματα και κρότοι στις σωλήνες γύρω από την πόρτα.

Επισκέπτες λένε επίσης πως έχουν δει το φάντασμα μιας “κυρίας στα λευκά”. Φαντάσματα παιδιών στοιχειώνουν την πισίνα του πλοίου με πιο γνωστό το πνεύμα της Jackie, ενός νεαρού κοριτσιού που έσπασε το λαιμό της καθώς εκανε βουτιά στην πισίνα. Μέντιουμ και “κυνηγοί φαντασμάτων” που ερευνούν κατά καιρούς το πλοίο υποστηρίζουν πως ακούν το μικρό κορίτσι να φωνάζει σπαραχτικά την μητέρα του και να ζητάει την αγαπημένη κούκλα της.

Διαβάστε στο β’μέρος: Με ποιόν τρόπο πέθαναν οι άνθρωποι που έχουν στοιχειώσει το Queen Mary!

Δείτε εδώ τα βίντεο ξενάγησης- αναζήτησης “φαντασμάτων” στο Queen Mary.

Pyles.Tv

 

Προβολές: 769

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

Φαντάσματα του νερού
Ο Ιπτάμενος Ολλανδός
Σίγουρα το περισσότερο γνωστό πλοίο – φάντασμα από όλα είναι ο Ιπτάμενος Ολλανδός. Δεν είναι εξακριβωμένο εάν αυτό είναι το όνομα του πλοίου ή το προσωνύμιο του μυστηριώδους καπετάνιου του, όπως δεν είναι γνωστή η ημερομηνία καθέλκυσης του πλοίου ή ακόμη και αν πρόκειται για μια πραγματική ή συμβολική – αρχετυπική ιστορία. Όποια κι αν είναι η αλήθεια, η τέχνη εμπνεύστηκε ιδιαίτερα από τον Ιπτάμενο Ολλανδό, που αποτέλεσε και το θέμα μιας γνωστής όπερας του Βάγκνερ. Η ιστορία μέσες άκρες έχει ως εξής. Ο καπετάνιος του πλοίου, υπερεκτιμώντας τις δυνάμεις του στη διάρκεια μιας καταιγίδας στο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, φώναξε πως θα έκανε τον διάπλου ακόμη και αν χρειαζόταν να ταξιδεύει έως τη Δευτέρα Παρουσία. Ο Θεός για να τον τιμωρήσει του έδωσε αυτό που θέλησε κι έτσι από τότε καπετάνιος και πλήρωμα ταξιδεύουν καταραμένοι και δεν είναι λίγοι οι ναυτικοί που ισχυρίζονται πως έχουν συναντηθεί με το πλοίο, περιγράφοντάς το άλλοτε να λάμπει με ένα απόκοσμο φως και άλλοτε να είναι καλυμμένο με ομίχλη. Σε κάθε περίπτωση πάντως θεωρείται προάγγελος συμφορών, ενώ ακόμη και ο Βασιλιάς Γεώργιος ο Πέμπτος της Βρετανίας γράφει στα απομνημονεύματά του ότι είχε συναντήσει το καταραμένο πλοίο σε ένα από τα ταξίδια του.

Mary Celeste: ένα καλά μελετημένο πλοίο – φάντασμα
Εξίσου διάσημο με τον Ιπτάμενο Ολλανδό, το Mary Celeste βρέθηκε εγκαταλειμένο το 1872 στα ανοιχτά των νήσων Αζόρες, στο ταξίδι του προς την Ιταλία, όπου και μετέφερε 1701 βαρέλια με αλκοόλ. Δεν βρέθηκε κανένα ίχνος από το πλήρωμα και έλειπαν όλα τα έγγραφα του πλοίου, εκτός από το ημερολόγιο του καπετάνιου. Όπως ήταν φυσικό οι φήμες οργίασαν αλλά έκτοτε έχει μελετηθεί πολύ καλά ως περιστατικό και οι περισσότεροι ερευνητές θεωρούν ότι το πλοίο εγκαταλείφθηκε εξαιτίας έκρηξης που προκάλεσαν τα αέρια της αλκοόλης και που προκάλεσαν πανικό κι ανησυχία στο πλήρωμα, το οποίο υποτίθεται ότι επιβιβάστηκε σε σωσίβιες λέμβους για το φόβο μεγαλύτερης έκρηξης αλλά τελικά πέθανε από την πείνα ή πνίγηκε.
Σε μια αμφιλεγόμενη έρευνα του 2001 ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν το ναυάγιο του Mary Celeste στα ανοιχτά της Ταϊτής, ενώ η ιστορία του διασκευασμένη αναφέρεται σε έργο του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ.

Ourang Medan
Σύμφωνα με το θρύλο, τον Ιούνιο του 1947 διάφορα πλοία έπιασαν SOS σήμα από το πλοίο “ourang medan” και μια φωνή από τον ασύρματο που τους ενημέρωνε για το θάνατο του κυβερνήτη και του πληρώματος, μέσα από ασυνάρτητες φράσεις που κατέληγαν σε ένα τρομακτικό “πεθαίνω”. Όταν το πλήρωμα του σκάφους silver star προσέγγισε το πλοίο κι επιβιβάστηκε σε αυτό, βρήκε όλο το πλήρωμα νεκρό, χωρίς σημάδια τραυματισμού αλλά με παγωμένες εκφράσεις φόβου στα πρόσωπά τους και ορισμένους από τους νεκρούς να δείχνουν προς μια ορισμένη κατεύθυνση.
Το γεγονός αμφισβητείται έντονα καθώς δεν επαληθεύεται από πουθενά η ύπαρξη ενός τέτοιου πλοίου. Η ιστορία πάντως λήγει με την άρον άρον απομάκρυνση του σωστικού πληρώματος, εξαιτίας μιας πυρκαγιάς που οδήγησε τελικά στη βύθιση του αινιγματικού πλοίου.

Το μυστήριο του Kaz II
Εάν νομίζετε ότι μυστηριώδη περιστατικά συνέβαιναν σε παλιότερες εποχές, τότε η μυστηριώδης ιστορία του Kaz II θα σας πείσει για το αντίθετο. Το καταμαράν kaz II βρέθηκε στις 18 Απριλίου του 2007 να πλέει σε απόσταση 160 χιλιομέτρων βόρεια της Αυστραλίας, με τη διαφορά ότι το τριμελές πλήρωμά του είχε εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει πίσω του κανένα απολύτως ίχνος. Για την ακρίβεια δεν βρέθηκαν σημάδια αναστάτωσης στο εσωτερικό του, ένας φορητός υπολογιστής ήταν σε λειτουργία, όπως και οι μηχανές του σκάφους, ενώ ακόμη και το τραπέζι ήταν στρωμένο. Σύμφωνα με τις έρευνες τα συστήματα πλοήγησης και έκτακτης ανάγκης του σκάφους ήταν σε λειτουργία και δεν παρουσίαζαν κανένα πρόβλημα. Στις εξονυχιστικές έρευνες μάλιστα βρέθηκε ένα βίντεο το οποίο δεν δείχνει απολύτως κανένα πρόβλημα και οι εικασίες σχετικά με το τι συνέβη στο έμπειρο πλήρωμα προκαλούν διαφωνίες στους ερευνητές.
Και στον ελληνικό χώρο, όμως, αναφέρονται διάφορες ιστορίες από τους ναυτικούς, κυρίως σχετικά με πλοία που βυθίστηκαν κι έκτοτε οι νεκροί τους στοιχειώνουν τα νερά προστατεύοντας το ναυάγιο που συνήθως περιλαμβάνει και κάποιο πολύτιμο φορτίο. Στη νότια Αρκαδία, στην επαρχία Κυνουρίας, υπάρχει η ιστορία για το καϊκι που βυθίστηκε, παρασύροντας στο θάνατο κι έναν ιερέα. Έκτοτε μερικές φορές έχει αναφερθεί πως λουόμενοι έχουν δεχτεί “επίθεση” από τον πνιγμένο ιερέα που προσπαθεί να τους παρασύρει στο βυθό

strange-area.blogspot.com

Queen Mary: το στοιχειωμένο πλοίο !

Το πλοίο "Queen Mary" ήταν ένα κρουαζιερόπλοιο πολυτελείας που αποσύρθηκε το 1967 και μετατράπηκε σε ξενοδοχείο Long Beach της Καλιφόρνια. Από τότε μέχρι σήμερα το Queen Mary συγκαταλέγεται σε ένα από τα πιο στοιχειωμένα μέρη στον κόσμο, αφού οι μαρτυρίες για φαντάσματα στους χώρους του, είναι χιλιάδες!
  

Το πλοίο λειτουργεί σήμερα ως ξενοδοχείο αλλά και τουριστική ατραξιόν, αποφέροντας μεγάλα κέρδη στην περιοχή. Επισκέπτες υποστηρίζουν πως έχουν δει το φάντασμα μιας "κυρίας στα λευκά" ή ότι φαντάσματα παιδιών στοιχειώνουν την πισίνα του πλοίου με πιο γνωστό το πνεύμα της Jackie, ενός νεαρού κοριτσιού που έσπασε το λαιμό της καθώς έκανε βουτιά στην πισίνα. Το pyles.tv, συγκέντρωσε τις "στοιχειωμένες ιστορίες" γύρω από το πλοίο και σας τις παρουσιάζει!
Η ιστορία του "στοιχειωμένου" πλοίου!
Το Queen Mary ναυπηγήθηκε στις 26 Σεπτεμβριου 1934 και ξεπερνούσε σε μέγεθος και πολυτέλεια ακόμη και τον Τιτανικό. Κατά τη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου μετέφερε στρατεύματα επικυρηγμένο από τον ίδιο τον Χίτλερ. Βρισκόταν στα ανοιχτά της Σκωτίας όταν στην προσπάθειά του να αποφύγει μία τορπίλη, έπεσε πανω στο 70 τόννων πολεμικό CURACOA που το συνόδευε, διαλύοντας το.
Ο κυβερνήτης του Queen Mary πιστός στις εντολές που είχε να μην σταματήσει για κανέναν λόγο την πορεία του, εγκατέλειψε το πλήρωμα του CURACOA αβοήθητο και δεν διέσωσε κανέναν ναυαγό. Από τότε μέχρι και σήμερα ακούγονται οι φωνές και χτυπήματα στο μπροστινό μέρος του πλοίου που λέγεται ότι τα προκαλούν οι άτυχοι ναυτικοί του CURACOA !


Τα φαντάσματα του Queen Mary!
  
Το φάντασμα της μικρής Jackie
Η μικρή Jacqueline ή Jackie όπως την φωνάζαν οι δικοί της , ήταν 9 ετών όταν επιβιβάστηκε στο πλοίο μαζί με την οικογένειά της για να απολαύσουν τις διακοπές τους. Μια λάθος βουτιά στην πισίνα έγινε αιτία να χτυπήσει το κεφάλι της στα τοιχώματα και να βρει φριχτό θάνατο η Jackie. Από τότε το φάντασμα του μικρού κοριτσιού κυκλοφορεί στο κατάστρωμα της δεύτερης θέσης φωνάζοντας σπαραχτικά την μαμά της.
Η πισίνα του Queen Mary
Πριν από χρόνια ένα μέντιουμ κατέγραψε με EVP μια συνομιλία με την Jackie, έτσι τουλάχιστον υποστήριξε το διάμεσο. Σε αυτήν ακούγεται η μικρούλα να ζητάει την αγαπημένη της κούκλα για να μην νιώθει μοναξιά πάνω στο πλοίο!
Ο ναύτης που ουρλιάζει!
O John Pedder ήταν ναύτης του πλοίου και σκοτώθηκε σε ηλικία μόλις 18 ετών όταν τον χτύπησε η πόρτα νούμερο 13. Το φάντασμά του εμφανίζεται γύρω από την περιοχή αυτή ενώ συχνά ακούγονται τα ουρλιαχτά πόνου, από την σφοδρή πτώση της πόρτας πάνω του!
Το πνεύμα του μάγειρα που βασανίστηκε!
Στην κουζίνα του Queen Mary, ένας από τους μάγειρες δολοφονήθηκε απο στρατιώτες κατά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο -οπότε το πλοίο ήταν επιταγμένο- γιατί δεν τους άρεσε το φαγητό! Οι αδίστακτοι άντρες του έκοψαν το κεφάλι και το έψησαν στον φούρνο! Οι φωνές του ακούγονται μέχρι σήμερα στους χώρους των μαγειρείων!
Ο παιδοκτόνος της καμπίνας B 340!
Τον Απρίλιο του 1937 ένας ψυχικά διαταραγμένος επιβάτης απομονώθηκε στην καμπίνα B340 , όταν η μικρή του κόρη αποκάλυψε πως την παρενοχλούσε! Το δωμάτιο αυτό επειδή ήταν πολύ μικρό και ανήλιαγο, το χρησιμοποιούσε συχνά ο καπετάνιος για να κλειδώνει ανθρώπους που δημιουργούσαν προβλήματα, έκλεβαν, ήταν λαθρεπιβάτες κλπ.
Η καμπίνα Β 340
Ο ψυχασθενής όταν νύχτωσε άρχισε να χτυπάει κλάιγοντας την πόρτα και να ικετεύει για συγχώρεση. Εκλιπαρούσε να δει την οικογένειά του και να ζητήσει συγγνώμη από την γυναίκα του και την 5χρονη κόρη του. Όταν οι συγγενείς του έκαναν το λάθος να τον πιστέψουν και ξεκλείδωσαν την πόρτα της καμπίνας, εκείνος άρπαξε το κοριτσάκι και το σκότωσε σπάζοντας του με λύσσα τον λαιμό.
Η καμπίνα Β340, σήμερα παραμένει κλειδωμένη και κανείς δεν μπορεί να την επισκεφτεί αφού πολλές νύχτες ακούγονται θόρυβοι και κραυγές που κάνουν και τους πιο άπιστους να τρομάζουν!
Μαρία Παναγοπούλου 
pyles.tv
 
 
 

Mary Celeste: ένα πλοίο – φάντασμα

Ο κόσμος της θάλασσας διαθέτει τα δικά του φαντάσματα, το ίδιο μυστηριώδη όσο και η φύση της, το ίδιο πολλά όσο και η απεραντοσύνη της. Δίπλα στο διασημότερο πλοίο – φάντασμα από όλα, εκείνο του Ιπτάμενου Ολλανδού, στέκει ένα άλλο μυστηριώδες πλοίο που είναι γνωστό όχι για το φάσμα του που εμφανίζεται περίεργες νύστες σε αλαφροϊσκιωτους ναυτικούς αλλά γιατί ποτέ κανείς δεν κατόρθωσε να εξηγήσει το μυστήριό του: πρόκειται για το Mary Celeste.
Το πλοίο αυτό είχε κατασκευαστεί στο Spencer’s Island στη Νέα Σκωτία με το όνομα “Amazon” και πραγματοποίησε ταξίδια στην Κεντρική και Νότια Αμερική καθώς και στις δυτικές Ινδίες. Το 1868 πέρασε σε αμερικανική κυριότητα και έλαβε το όνομα με το οποίο θα γινόταν γνωστό.
Στις 5 Νοεμβρίου 1872, φορτώθηκε με 1701 βαρέλια αλκοόλ και ξεκίνησε για τον προορισμό του, τη Γένοβα της Ιταλίας. Το πλήρωμα αποτελούνταν από δέκα άτομα συνολικά, ανάμεσά τους τη σύζυγο και τη 2 ετών κόρη του πλοιάρχου και προσωπικό έμπειρο και με καλές συστάσεις. Στις 4 Νοεμβρίου, πριν την αναχώρηση του σκάφους, ο πλοίαρχος Benjamin Briggs, 37 ετών και η σύζυγός του, δείπνησαν με τον πλοίαρχο του σκάφους Dei Gratia και τη σύζυγό του. Οι δύο πλοίαρχοι ήταν παλιοί φίλοι και συζητώντας τα επαγγελματικά τους σχέδια διαπίστωσαν ότι και οι δύο είχαν τον ίδιο προορισμό, με τη διαφορά ότι το Dei Gratia θα αναχωρούσε 7 ή 8 ημέρες αργότερα.
Στις 4 ή 5 Δεκεμβρίου 1872 το Dei Gratia, ταξιδεύοντας προς την Ιταλία, εντόπισε περίπου 600 μίλια πριν την Πορτογαλία ένα πλοίο που έμοιαζε εγκαταλελειμένο. Πλησιάζοντας, διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για το Mary Celeste, στο οποίο και επιβιβάστηκαν. Διαπίστωσαν ότι ολόκληρο το πλήρωμα απουσίαζε μαζί με κάποια μικροαντικείμενα ωστόσο όλα σχεδόν τα εφόδια καθώς και αντικείμενα αξίας αλλά και το φορτίο, ήταν ανέπαφα στη θέση τους. Δεν υπήρχαν σημεία πάλης ή πειρατείας, μόνο περίπου ένα μέτρο νερό στο εσωτερικό του πλοίου. Το δεκαμελές πλήρωμα δεν βρέθηκε ποτέ και το πλοίο μεταφέρθηκε στο Γιβραλτάρ για περαιτέρω έλεγχο, ο οποίος όμως δεν διαπίστωσε σημαντικά στοιχεία, πέρα από το μάλλον επουσιώδες εύρημα ότι εννέα από τα βαρέλια του φορτίου ήταν άδεια.
Η περίπτωση του Mary Celeste ακόμα δεν έχει εξιχνιαστεί και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ναυτικά μυστήρια. Πολλές θεωρίες έχουν αναπτυχθεί για την εξήγησή του. Ανάμεσά τους τρικυμίες, τσουνάμι, υποθαλάσσιοι σεισμοί, πειρατεία, ανταρσία, ακόμη και περισσότερο “εξωτικές” ερμηνείες όπως τα φαινόμενα του τριγώνου των Βερμούδων, εξωγήινες απαγωγές και η ύπαρξη τοξικών αερίων από το εμπόρευμα και ενός συγκεκριμένου μύκητα στο αλεύρι, ο οποίος υποτίθεται ότι τρέλανε το πλήρωμα. Καμία από τις παραπάνω ερμηνείες, όμως, δεν εξηγεί ικανοποιητικά το γεγονός, δεδομένου ότι από εκείνη την εποχή κιόλας είχε διεξαχθεί μια εκτεταμένη έρευνα, τα στοιχεία της οποίας έρχονται σε σύγκρουση με τις θεωρίες. Για παράδειγμα, δεν αναφέρθηκαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες την εποχή του ταξιδιού, η περίπτωση πειρατείας αποκλείεται δεδομένου ότι δεν απουσίαζε ούτε το εμπόρευμα ούτε αντικείμενα αξίας αλλά και δεν υπήρχαν σημεία πάλης ή οποιαδήποτε άλλη σημαντική αναστάτωση.
Το μόνο δεδομένο είναι πως το δεκαμελές πλήρωμα εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος και ποτέ δεν έμαθε κανείς το παραμικρό για την τύχη τους αν και οι περισσότεροι λογικά υποθέτουν ότι πνίγηκαν, ίσως στην προσπάθειά τους, για κάποιο λόγο, να εγκαταλείψουν το πλοίο. Δεν βρέθηκαν όμως σωσίβιες λέμβοι στην περιοχή, σημεία ναυαγίου ή σημάδια στο πλοίο που θα μαρτυρούσαν μια βιαστική εγκατάλειψη…

http://fadasmata.wordpress.com

Πλοίο - φάντασμα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς για δεύτερη φορά

Πλοίο - φάντασμα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς για δεύτερη φορά

Το διάσημο πλέον ρωσικό πλοίο φάντασμα Lyubov Orlova είχε χαθεί στον Ατλαντικό τον Ιανουάριο του 2013

Το διάσημο πλέον ρωσικό πλοίο φάντασμα Lyubov Orlova είχε χαθεί στον Ατλαντικό τον Ιανουάριο του 2013 και ένα μήνα μετά εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο περίπου 1.300 ναυτικά μίλια ανοικτά των ακτών της Ιρλανδίας.

 

Το Orlova χάθηκε αρχικά, όταν έσπασαν τα σκοινιά κατά τη ρυμούλκησή του στα ανοικτά των ακτών της Νέας Γης, αφού είχε παραμείνει για πάνω από δύο χρόνια δεμένο στο λιμάνι του Αγίου Ιωάννη, στον Καναδά.

Χωρίς πλήρωμα και προειδοποιητικά φώτα, το πλοίο περιφερόταν επί όλο αυτό το διάστημα στον ωκεανό και οι ναυτιλιακές αρχές αδυνατούσαν να εντοπίσουν την ακριβή του θέση, καθώς το σύστημα GPS του δεν λειτουργούσε.

Με μόνο αρουραίους ως επιβάτες, το Orlova είχε αφήσει τις ακτές του Καναδά στις 23 Ιανουαρίου, όταν επιχειρήθηκε να ρυμουλκηθεί σε μια μάντρα πλοίων στη Δομινικανή Δημοκρατία. Όμως, μια μέρα αργότερα, έσπασε το καλώδιο που το συνέδεε με το ρυμουλκό, με αποτέλεσμα να παρασυσρθεί σε άγνωστα διεθνή ύδατα.

Στη συνέχεια, ασφαλίστηκε από το Atlantic Hawk, ένα σκάφος εφοδιασμού της υπεράκτιας βιομηχανίας πετρελαίου, το οποίο κατάφερε ρυμουλκήσει το πλοίο πριν αυτό παρασυρθεί και πάλι μακριά.

Το περίεργο ωστόσο είναι ότι το πλοίο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς και πάλι, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη του τι συνέβη.

Ορισμένοι υποθέτουν ότι το πλοίο βούλιαξε.

 

 

 

Πηγή: newsbomb.gr

http://pamepreveza.gr

Απάντηση στη συζήτηση

RSS

Ψάχνεις κάτι ;

Loading

Γενέθλια

MYCOSMOS magazine

Συμπόσιο

Οταν οι επιστήμονες σηκώνουν τα χέρια

Ξεκίνησε από τον/την Φαύλος Κύκλος στο ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ – ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. Τελευταία απάντηση από τον/την Βασίλειος Φωτίου 15 Ιουλ. 1 Απάντηση

Σήμα

Γίνεται φόρτωση...

scroll to the top