Εχθές παρευρέθηκα στην ομιλία που έγινε στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών Θεσσαλονίκης προς τιμήν του Βίλχελμ Ραίχ.


Υπήρξε μια ξεχωριστή εμπειρία για μένα καθώς και για τον γιό μου.
Μέχρι χθές λοιπόν οι γνώσεις μου σε σχέση με τον προαναφερθέντα επιστήμονα ήταν μηδαμινές. Γνώριζα απλώς ότι εκείνος είχε ανακαλύψει την ύπαρξη μιας ενέργειας η οποία μας περιβάλλει και η οποία είναι και θεραπευτική. Σήμερα μετά την ομιλία δεν μπορώ να πω ότι εμπλουτίστηκαν οι γνώσεις μου περαιτέρω, ίσως ελαφρώς. Δεν ήταν άλλωστε αυτός ο σκοπός της παρουσίασης. Αυτό όμως που άλλαξε ήταν η γνωριμία μας με την ψυχή του ανθρώπου αυτού. Η γνωριμία μας με την αγάπη και την αφοσίωσή του σε αυτό που είχε ξεκινήσει και που δυστυχώς έληξε άδοξα. Και για τον ίδιο αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο.
Αποκαλύφθηκε λοιπόν χθές ότι γίνεται ένας αφιλοκερδής και αγωνιώδης, γεμάτος αγάπη αγώνας , από την στιγμή που ανοίχθηκε η διαθήκη του μέχρι και σήμερα, για την διατήρηση και εξάπλωση της γνώσης που δόθηκε στον Ράιχ (με πολύ προσωπική δουλειά και πάθος από μέρους του και των σπουδαστών του) στον υπόλοιπο κόσμο. Δυστυχώς όποιο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί είχε ως φορείς κυρίως απλούς ανθρώπους εκτός από μία γιατρό ελληνίδα η οποία και εκτίμησε από ό,τι φαίνεται την προσφορά των ανακαλύψεων του Ράιχ στον κλάδο της ιατρικής.
Έμαθα επίσης ότι έχουν εκδοθεί 22 βιβλία με περιεχόμενο προέλευσης από τα αυθεντικά κείμενα που άφησε ως κληρονομιά ο Βίλχελμ Ράιχ. Ομολογώ πως δεν έχω διαβάσει ούτε ένα. Σήμερα νοιώθω ότι πρέπει να διαβάσω. Να αγοράσω και να μελετήσω ουσιαστικά . Προσωπική μου άποψη είναι αυτή που θα εκφράσω. Πολλές πηγές και πολλά ονόματα έχουν δοθεί σε αυτήν την ενέργεια. Ίσως να είναι η ονομάζομενη Πράνα, ή η Κουνταλίνι, η το Αγιο Πνεύμα ή ο κώδικας Ηχώρ ή οτιδήποτε άλλο που πιθανώς να μου διαφεύγει αυτήν την στιγμή. Εκείνο που για μένα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και σπουδαιότητα στην δουλειά του Βίλχελμ Ράιχ είναι το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός μπήκε σε αυτήν την διάσταση( που για μένα ήταν μυστηριώδης και εφικτή ίσως κατά τύχη και παρα πολύ σπάνια ) χρησιμοποιώντας την ΕΠΙΣΤΗΜΗ και τα εργαλεία της. Έκανε μετρήσιμο το άπιαστο!
Το λυπηρό είναι πως απ΄ ότι κατάλαβα ο υπέροχος αυτός άνθρωπος και επιστήμονας, είχε στα χέρια του σπουδαία κλειδιά. Κλειδιά που θα άνοιγαν ενδεχομένως πόρτες στην ιατρική που για κάποιους λόγους παραμένουν κλειστές σε πολλούς. Με αποτέλεσμα αυτού ίσως, την ασθένεια γενικώς.
Θα διαβάσω λοιπον και θα δω για τον εαυτό μου (έκφραση αγγλική για την χρήση της προσωπικής κρίσης του καθενός )εάν αυτά που υποψιάζομαι είναι και η λυπηρή πραγματικότητα. Και ίσως η απίστευτα στιγνή αλήθεια πίσω από τον διωγμό του και την καταστροφή πολλών από τις σημειώσεις και των μηχανημάτων που είχε επινοήσει.
Ένα από τα 22 βιβλία έχει τίτλο "Η δολοφονία του Χριστού".
Κάτι μέσα μου, μου λέει ότι ο τίτλος αυτός δεν είναι άσχετος με τον διωγμό,την καταδίκη σε φυλάκιση και τελικά με τον θάνατό του από καρδιακή προσβολή στην φυλακή.

Προβολές: 157

Απάντηση σε αυτό

Απαντήσεις σε αυτή τη συζήτηση

http://sites.google.com/site/orgonegreece/Home/hhg

εδω θα μπορεσεις να βρεις οδηγιες για την κατασκευη γεννητριων οργονης αλλα και καποια σχετικα αρθρα αν και γενικα το διαφυκτιο βριθει σχετικων πληροφοριων.
Μην αμφιβάλλεις για το βιβλίο που διάβασες αγριοπαπια.
Η ερμηνεία που έδωσα για το βιβλίο ήταν εντελώς υποθετική και η ερμηνεία μου καθοδηγήθηκε περισσότερο από την απογοήτευσή μου για την εξέλιξη της ζωής και του έργου αυτού του ανθρώπου.
Όμως ευτυχώς άφησε πίσω του υλικό μεγάλης αξίας και σπόρους που εύχομαι να αποδώσουν καρπούς προς ώφελος των ψυχών μας.....
Σε ευχαριστώ πολύ για ττο σχόλιό σου και με την αναφορά σου στο περιεχόμενο του βιβλίου με κάνεις να επιδιώξω σύντομα να το διαβάσω.....

αγριοπαπια είπε:
Αγαπητή Harmony δε σου κρύβω πως ζηλεύω λιγάκι γιατί θα ήθελα πάρα πολύ να βρίσκομαι εκεί. Το βιβλίο που αναφέρεις το είχα διαβάσει παλιά και το είχα βρει συγκλονιστικό. Δεν αναφέρεται στην προσωπική του ιστορία αλλά αναπτύσει μια πολύ ενδιαφέρουσα θεωρία για το φως και το μεγαλείο που κρύβει μέσα του ο κάθε άνθρωπος που έρχεται στη ζωή και πως το περιβάλον του επιδρά σε αυτόν. Ελπ'ιζω να μην κάνω λάθος πάλι και να θυμάμαι άλλο βιβλίο, το είχα διαβάσει γύρω στα 18.
Σε ευχαριστώ Thalassa...
Να είσαι καλά....

Thalassa είπε:
http://sites.google.com/site/orgonegreece/Home/hhg

εδω θα μπορεσεις να βρεις οδηγιες για την κατασκευη γεννητριων οργονης αλλα και καποια σχετικα αρθρα αν και γενικα το διαφυκτιο βριθει σχετικων πληροφοριων.
Συμφωνώ μαζί σου και σε ευχαριστώ για τους τίτλους...
Αυτό που έμαθα στην ομιλία αυτή είναι πως μία επιστήμονας (αν δεν κάνω λάθος γιατρός) ήταν εκείνη που έστρεψε την αρνητικότητά της και μαζί με αυτήν και όλων όσων είχαν εξουσία ενάντια στον Ράιχ.
Δουλεύοντας αυτό στο μυαλό μου, όσο διαθέτω, οδηγούμαι στις απόψεις που διατυπώνεις κι εσύ Suborn σχετικά με το κατεστημένο...


Sunborn είπε:
Μαζι με τον Τεσλα υπηρξαν οι μεγαλυτεροι επιστημονες του 20ου αιωνα.
Μονο και μονο λογω του κυνηγητου που εφαγαν απο το κατεστημενο καταλαβαινει
κανεις για τι ειδους συνταρακτικες και κοσμοιστορικες ανακαλυψεις μιλαμε.
Ειναι Νομοτελεια πλεον :
Οτι κρυβει το κατεστημενο ειναι παντα κατι καλο για την ανθρωποτητα !
...και εμεις οι πολλοι, εμεις οι θλιβεροι, τους αφηνουμε ακομη να ζουν και να εξουσιαζουν...

τεσπα...

Βιβλιογραφια του Ραιχ απο την Βικιπαιδεια, στα αγγλικα.
(δυστυχως στα Ελληνικα μονο σκ... βρισκεις, για δεκαδες χιλιαδες θεματα.... δυστυχως)

* American Odyssey: Letters and Journals 1940-1947 (posthumous)
* Beyond Psychology: Letters and Journals 1934-1939 (posthumous)
* The Bioelectrical Investigation of Sexuality and Anxiety
* The Bion Experiments: On the Origins of Life
* The Function of the Orgasm, 1942, translated by Theodore P. Wolfe
* The Cancer Biopathy (1948)
* Character Analysis
* Children of the Future: On the Prevention of Sexual Pathology
* Contact With Space: Oranur Second Report (1957)
* Cosmic Superimposition: Man's Orgonotic Roots in Nature (1951)
* "Concerning Specific Forms of Masturbation" (essay)
* Ether, God and Devil (1949)
* Genitality in the Theory and Therapy of Neuroses (1927)
* The Invasion of Compulsory Sex-Morality (1932)
* Listen, Little Man! (1948)
* The Mass Psychology of Fascism
* The Murder of Christ (1953)
* The Oranur Experiment
* The Orgone Energy Accumulator, Its Scientific and Medical Use (1948)
* Passion of Youth: An Autobiography, 1897-1922 (posthumous)
* People in Trouble (1953)
* Record of a Friendship: The Correspondence of Wilhelm Reich and A.S. Neill (1936-1957)
* Reich Speaks of Freud (Interview by Kurt R. Eissler, letters, documents)
* Selected Writings: An Introduction to Orgonomy
* Sexpol. Essays 1929-1934 (ed. Lee Baxandall)
* The Sexual Revolution
* The Einstein Affair (1953)

Για το τελος η πιο σημαντικη πληροφορια, την οποια ομως δεν μπορω να επιβεβαιωσω...
Καποτε σε καποιο "Ανεξηγητο" η "Τριτο Ματι" (περιοδικα για οσους δεν γνωριζουν...)
διαβασα οτι ο Ραιχ λιγο πριν συλληφθει, εγραφε ενα συνταρακτικο βιβλιο το οποιο εμεινε μισο,
μεσα στο οποιο αναιρει ολο σχεδον το εργο του, εκτος απο την οργονη,
και μιλαει για την καταγωγη του ανθρωπου απο τα αστρα και για εξωγηινους πολιτισμους.
Ανεφερε ακομη οτι τα περιοχομενα του βιβλιου του "δοθηκαν" απο "ψηλα".

Αυτος νομιζω οτι ηταν και ο τελικος λογος για τον οποιο φυλακιστηκε και πεθανε (κατω απο παραξενες συνθηκες...)
και καηκαν τα βιβλια του.
Αν καποιος μυστης ξερει κατι πανω σε αυτο, τον παρακαλω θερμα να το γραψει !

και μια φωτογραφια ντροπη για τον 20ο αιωνα (μια απο τις χιλιαδες δηλαδη.....)
Ο Ραιχ οδηγειται στην φυλακη απο τον πρακτορα του FBI Αουστερλινγκ, (η καπως ετσι...)


Βίλχελμ Ράιχ ( Wilhelm Reich) 1897- 1957


Ο Β. Ράιχ γεννήθηκε στις 24 του Μάρτη του 1897 στη Γαλικία, την περιοχή που βρισκόταν τότε στην ανατολική παραμεθόριο, κομμάτι της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας. Ο Ράιχ ήταν παιδί μιας οικογένειας γερμανόφωνων εύπορων αγροτών. Από τα έξι μέχρι τα δέκα του χρόνια ο πατέρας του τον εμπιστεύθηκε σ' έναν παιδαγωγό. Αργότερα φοίτησε σ' ένα γερμανικό λύκειο, απ' όπου και έλαβε το 1915 το πρώτο του δίπλωμα φυσικών επιστημών.

Από πολύ μικρή ηλικία είχε μεγάλο ενδιαφέρον για τις φυσικές επιστήμες. Στα οχτώ του χρόνια έφτιαχνε συλλογές από φυτά και έντομα και μελετούσε τους τρόπους αναπαραγωγής τους. Το 1918 γράφεται στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Βιέννης. Κέρδιζε κάποια χρήματα κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα και ζούσε πολύ μετρημένα αποφεύγοντας τις κοσμικές συγκεντρώσεις και τις καφετέριες. 

Το 1920, ενώ ήταν ακόμα φοιτητής, έγινε δεκτός σαν μέλος στηΨυχαναλυτική Εταιρεία της Βιέννης, που καθοδηγούσε τότε οΣίγκμουντ Φρόυντ. Οι στενές σχέσεις του με τον Φρόυντ και την ψυχανάλυση συνεχίστηκαν μέχρι το 1934. Το 1922 ο Ράιχ άρχισε μια λαμπρή καριέρα σαν ψυχαναλυτής. Έγινε ένας από τους καλύτερους θεραπευτές της Βιέννης και υπήρξε πιθανόν ο λαμπρότερος ψυχαναλυτής της δεύτερης γενιάς, αυτής που διαδέχτηκε τους μεγάλους προκατόχους του σαν τον Φρόυντ, τον Φερέντσι, τον Άμπραχαμ κ. α. 

Από εκεί κι έπειτα η ζωή του ακολούθησε μια ταραχώδη πορεία, όπως άλλωστε ήταν και η προσωπικότητά του. Για τις θεωρίες του και τις ανακαλύψεις του διώχθηκε από τέσσερα ευρωπαϊκά κράτη και διαγράφηκε από το Κομουνιστικό κόμμα της Γερμανίας και της Δανίας. Οι εκπρόσωποι του φασισμού τον θεώρησαν κομουνιστή και πράκτορα της Μόσχας και οι κομουνιστές τον θεώρησαν αντεπαναστάτη και πράκτορα της αστικής τάξης. Οι ψυχαναλυτές της εποχής του τον θεώρησαν αιρετικό και τον διέγραψαν από την Ψυχαναλυτική Ένωση.

Η αντίληψη που είχε για τα πράγματα και οι ανακαλύψεις του ήταν πολύ πλατιές και δεν μπόρεσαν να χωρέσουν στα "στενά καλούπια" της τότε επίσημης επιστήμης. Έτσι έφτασε στο σημείο να θεωρηθεί από πολλούς ως τρελός. Ήταν ένας από τους επιστήμονες που δυσφημήθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό και προκάλεσε μεγάλη επίθεση από διαφορετικά συμφέροντα και ομάδες ανθρώπων. Τα βιβλία του απαγορεύτηκαν στη Σοβιετική Ένωση και κάηκαν στη Γερμανία, ενώ στις Η.Π.Α.κατέστρεψαν όλες τις επιστημονικές του συσκευές, απαγόρευσαν οποιαδήποτε περαιτέρω εφαρμογή ανακαλύψεών του σε ανθρώπους και συνέχιση των ερευνών και πειραμάτων. 

Από πολύ νωρίς αντιλήφθηκε ότι ίσως πέρα από τη λίμπιντο του Φρόυντ να κρύβεται μια πραγματική ενέργεια που διακατέχει τον άνθρωπο. Η βάση που στηρίζεται η θεωρία του Ράιχ για την ανθρώπινη παθολογία είναι ο παραλληλισμός του οργασμού με ένα είδος ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας που υπάρχει συσσωρευμένη στον άνθρωπο. Όταν υπάρχει ανικανότητα εκφόρτισης αυτής της ενέργειας (θωράκιση), τότε μπορεί να υπάρξουν σωματικές και ψυχολογικές ασθένειες. Ο Ράιχ παρατήρησε πως, όταν η θωράκιση αφαιρείται με τη θεραπευτική προσέγγιση, τότε αυτή η ενέργεια που υπάρχει στον οργανισμό, δεσμευμένη πριν στη θωράκιση, κινείται ελεύθερα και εμφανίζει έναν παλμό. Προεκτείνοντας τις παρατηρήσεις του σχετικά με τη θωράκιση στον κοινωνικό χώρο, διαπίστωσε ότι τα θωρακισμένα άτομα γίνονται απαθή, υποχωρητικά κι έχουν την ανάγκη της καθοδήγησης, και ακόμα διαμορφώνουν τυραννική συμπεριφορά, ακριβώς γιατί το βιοσύστημά τους είναι άκαμπτο.

Όταν ο Ράιχ μετακόμισε απ' την Ευρώπη στη Σκανδιναβία και στην Αμερική, άφησε πίσω του μια σειρά από εξαγριωμένους ειδικούς σε κάθε πεδίο που εξερεύνησε, στην ψυχιατρική, την πολιτική, τη σεξολογία, τη βιολογία, τη μικροσκοπία και την έρευνα για τον καρκίνο. Όμως το ανήσυχο πνεύμα του τον έκανε να μη σταματήσει ποτέ να ερευνά και να αναρωτιέται. Από το 1931 μέχρι το 1941 δίδαξε στη "Νέα Σχολή Κοινωνικής Έρευνας" στη Νέα Υόρκη. Εκεί δεν άργησε να περιτριγυριστεί από πολλούς μαθητές, πάνω στους οποίους ο Ράιχ ασκούσε μια παράξενη γοητεία. Με έξοδα των μαθητών του ίδρυσε ένα εργαστήρι, έναν εκδοτικό οίκο και έβγαλε ένα περιοδικό που δημοσίευε τα σχετικά με τα πειράματά του. 

Θέλοντας να επιβεβαιώσει την ανακάλυψή του, δηλαδή την ύπαρξη και τις εκδηλώσεις της υγείας ή της αρρώστιας από τον τρόπο που παλλόταν αυτή η ενέργεια μέσα στον οργανισμό, άρχισε να ερευνά τις μικρότερες μονάδες ζωής. Έτσι ανακάλυψε τα βιόντα. Αυτά είναι ενεργειακές κύστες, δηλαδή μεταβατικές μορφές από την άβια και έμβια ύλη. Η συνέχιση αυτής της έρευνας τον οδήγησε σε μια ενοποιητική ανακάλυψη: Μία δίχως μάζα, παλλόμενη ζωτική ενέργεια, την οποία ονόμασε οργόνη, επειδή την ανακάλυψε σε ζωντανούς οργανισμούς πριν ανακαλύψει ότι διαποτίζει επίσης τη γήινη ατμόσφαιρα. 

Επίσης ανακάλυψε μια συσκευή που μπορούσε να συσσωρεύει την οργόνη. Τη δυνατότητα αυτής της συσκευής να συγκεντρώνει την οργόνη την απέδειξε με πολλά πειράματα και κανένα από αυτά δεν έχει αποδειχθεί λάθος μέχρι σήμερα. Τη συσκευή την ονόμασε οργονοθάλαμο και τη χρησιμοποίησε σε πειραματικές έρευνες για τη θεραπευτική αγωγή καρκινοπαθών και άλλων ασθενών, με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Ο συσσωρευτής είναι ένας θάλαμος φτιαγμένος από στρώματα οργανικών και ανόργανων υλικών. Πειράματα με αυτόν παρουσιάζουν ανώμαλα αποτελέσματα. Μια ασυνήθιστη αύξηση της θερμοκρασίας μέσα στο συσσωρευτή, υποδεικνύει περιορισμούς στο δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής. Άσχετα αν η συγκεντρωμένη οργόνη μπορεί να δώσει λύση σε προβλήματα υγείας, ο συσσωρευτής προκαλεί ακόμη και σήμερα ανοικτά την κατεστημένη επιστήμη.

Στη συνέχεια άρχισε να διαπιστώνει ότι αυτή η ενέργεια που συγκέντρωνε ο οργονοθάλαμος, είχε κινητήρια δύναμη και τελικά κατάφερε να κινήσει ένα μοτέρ. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για την κίνηση αυτού του μοτέρ και μεταξύ άλλων υπάρχει και σχετικό φιλμ στο Μουσείο Βίλχελμ Ράιχ, στην κωμόπολη Ρέιντζλι της πολιτείας Μαίην. 

Το 1942 ο Ράιχ και οι μαθητές του αγόρασαν μια εδαφική έκταση στην Πολιτεία Μαίην, κοντά στα καναδικά σύνορα. Βάφτισαν αυτή την έκταση "Όργονον", και ο Ράιχ έφτιαξε εκεί ένα εργαστήρι όπου συνέχισε να δουλεύει ασταμάτητα μαζί με τους μαθητές του και να πραγματοποιεί πειράματα πάνω στην οργόνη. Ο Ράιχ περιφερόταν μόνος του τη νύχτα και ατένιζε αυτόν τον πελώριο ωκεανό οργόνης (όπως τον ονόμαζε), σκεπτόμενος τους μακρινούς γαλαξίες. Η σκέψη του είχε πάρει μιαμυστικιστική χροιά, και αυτό φαινόταν στα τελευταία βιβλία του, όπως "Ο θάνατος του Χριστού" , "Άκου ανθρωπάκο", "Ο Αιθέρας, ο Θεός και ο διάβολος" κ.α. 

Ο ζωή του Reich τελείωσε στη φυλακή στις 3 Νοεμβρίου του 1957 μετά από μια παρατεταμένη σύγκρουση με την Επιτροπή Τροφής και Φαρμάκων (FDA) των Η.Π.Α. Τα βιβλία και οι σημειώσεις του κάηκαν από ομοσπονδιακούς υπαλλήλους, επειδή η FDA είχε ξεσηκώσει ένα ζήτημα εναντίον της χρήσης για θεραπεία του συσσωρευτή οργόνης του. 

Έτσι τελείωσε η ζωή ενός γνήσιου επιστήμονα που δε δίστασε να πάει κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα της εποχής του, για να ανακαλύψει την αλήθεια πέρα από προκαταλήψεις και δογματισμούς. Ο Βίλχελμ Ράιχ ήταν ο πρώτος δυτικός επιστήμονας που κατάφερε να "ξαναανακαλύψει" και να τεκμηριώσει επιστημονικά την ύπαρξη αυτής της λεπτής ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας που περιβάλει τα πάντα και που στην Ανατολή ήταν τόσο διαδεδομένη από τα αρχαία χρόνια, ως "Πράνα" στην Ινδία, και "Τσι" στην Κίνα. Οι ανακαλύψεις του άνοιξαν την πόρτα στην εμφάνιση νέων επιστημονικών κλάδων, όπως η Βιοτρονική ή Οργοτρονική. 

Στη συνέχεια παρατίθεται η απάντηση που έδωσε ο Β. Ράιχ στην απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο των Η.Π.Α.
"Απαγορεύεται η ταχυδρόμηση μεταξύ πολιτειών βιβλίων που φέρουν τη λέξη οργόνη. Επιπλέον θα καούν σε κλιβάνους όλα τα βιβλία και οι εργασίες του Dr Reich, ενώ ο ίδιος καταδικάζεται σε φυλάκιση".

Υπόθεση αρ. 1056, 19 Μαρτίου 1954, Περιφερειακό Δικαστήριο Ηνωμένων Πολιτειών, Πόρτλαντ Μέιν, Δικαστής John D. Kliford Jr

"Δεν υπάρχουν αποδείξεις. Δεν υπάρχουν αυθεντίες κανενός είδους. Κανένας Πρόεδρος, Ακαδημία, Δικαστήριο, Κογκρέσο ή Γερουσία σ΄ αυτή τη γη δεν έχει τη γνώση ή τη δύναμη να αποφασίσει ποια θα είναι η γνώση του αύριο. Είναι άχρηστο να προσπαθείς να αποδείξεις κάτι που είναι άγνωστο σε κάποιον που είναι αδαής του αγνώστου, ή φοβάται την απειλητική δύναμή του. Μόνο οι παλιοί, καλοί κανόνες της μάθησης θα φέρουν τελικά την κατανόηση για τον εισβολέα της γήινης ύπαρξής μας. Αυτοί που δε γνωρίζουν τους δρόμους της μάθησης ας κάνουν στην άκρη, ενώ αυτοί που ξέρουν τι είναι γνώση, ας τρέξουν στο μονοπάτι προς το άγνωστο. Η Αναζήτηση της Γνώσης είναι Ανώτατη Ανθρώπινη Δραστηριότητα. Τίποτα άλλο παρά οι νόμοι της μάθησης δεν μπορούν να την ορίσουν".

Η απάντηση του Dr Wilhelm Reich

http://biographies.nea-acropoli.gr/index.php?option=com_content&...

Απάντηση στη συζήτηση

RSS

Ψάχνεις κάτι ;

Loading

MYCOSMOS magazine

Συμπόσιο

Οταν οι επιστήμονες σηκώνουν τα χέρια

Ξεκίνησε από τον/την Φαύλος Κύκλος στο ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ – ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. Τελευταία απάντηση από τον/την Βασίλειος Φωτίου 15 Ιουλ. 1 Απάντηση

Σήμα

Γίνεται φόρτωση...

scroll to the top